Volvo 440: onzuiver lopen, stationair trillen...na geknapte koelvloeist

Bouwjaar: 1994

Twee weken geleden is de slang van de koelvloeistof van mijn 440 1.8 nw model geknapt... overal water. Na het schoonmaken van de verdelerkap kreeg ik de auto met ontzettend veel moeite (1 km hortend en stotend aangesleept) Hierna liep de auto welweer lekker, behalve stationair!

Nu moesten de bougiekabels en bobinekabel vervangen worden dus dat heb ik als eerste gedaan...(orginele) de bougies zelf zijn net 5 weken oud... orgineel en niet zwart!

Heeft iemand nog een idee wat er evt. waterschade opgelopen zou kunnen hebben... bobine misschien?

440Maniac

Geplaatst door 440Maniac (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

tijne (0), 19 jaar geleden

koppaking kan het zijn en hoogst waarschijnlijk is je kat ook dood.

je mag een moderne auto met een kat NOOIT maar dan ook NOOIT aan slepen.

sucses

440Maniac (0), 19 jaar geleden

Probleem is ondertussen opgelost... heb de stappenmotor en verdelerkap vervangen, contactpunten van bobine opgeschuurd. En de motor loopt weer netjes (voor een motor met al 3 ton op de teller) Het had dus niet als directe oorzaak dat die slang geknapt was...meer toeval blijkbaar!

Iedergeval bedankt voor de info!

marissentom (0), 19 jaar geleden

Hoi Martijn,

Ik zit zo eens dit forum door te spitten omdat ik ook een volvootje wil kopen. Nu zag ik jouw reactie hier, en nieuwsgierig als ik ben, ben ik wel benieuwd waarom je een auto met kat NOOIT aan mag slepen?

vr.gr. Tom

tijne (0), 19 jaar geleden

een auto met kat mag je niet slepen omdat:

als de auto gelijk aan slaat er niks aan de hand is maar als de auto niet aan slaat(en daarom sleep je hem anders doe je het met start kabels) dan kan er onverbrande benziene/dissel in de kat komen is op zich ook nog geen ramp, maar als de auto dan aan slaat en de kat wort warm dan verbrande de brandstof in de kat en verbrand de kat dus en dan is hij zijn funktie kwijt.

het is dus niet zo dat hij dan in eens leeg is maar hij werkt gewon weg niet meer.

en dat is dus de rede waarom je een auto met kat nooit mag aan slepen.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.