Volvo 440 1993: olielekkage achterkant blok - distributiezijde

Bouwjaar: 1993

Mijn 440 lekt al een tijdje olie aan de achterkant van het blok. De olie lijkt achter de kap van de distributieriem vandaan te komen. Dit is ter hoogte van de koppakking. Aan de voorkant van het blok is niets te zien. Het blok is vanaf daar naar beneden helemaal vet van de olie. Iemand dit ook gehad of een idee wat het precies is. Ik vermoed dat de koppakking lek is achter de distributiekap.

De distributieriem zelf is overigens geheel olievrij. Vanmorgen na het parkeren lag er een behoorlijke olievlek op de grond (20cm diameter) dit was na een ritje van 5km. Eerder waren dit alleen druppels. vanmiddag gekeken met draaiende motor, maar ik zie nergens olie lopen....

De auto is een 1,8 monopoint injectie met 250.000km op de teller.

Melvin7646

Geplaatst door Melvin7646 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Ramon9285 (0) PRO, 18 jaar geleden

is niet de achterkant maar de voorkant!
Of denokkenaskeering lekt!
Of het dekseltje op de oliepomp achter op het blok lekt!
Mail anders maar even

novita (0) PRO, 18 jaar geleden

kleppendeksel is lek,olie loopt tussen de kop en achterkant distributie plaat.

Melvin7646 (0), 18 jaar geleden

Klepdekselpakking ga ik vervangen omdat ie ook aan de voorkant iets lekt. Als het olie lekken aan de achterkant dan niet minder wordt laat ik het weten.

Volvo-Specialist (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het dekseltje van de oliepomp achter op het blok, komt wel meer voor bij B18U, dekseltje verwijderen (2 boutjes) O-ring vernieuwen, een beetje vloeibare pakking aan de O-ring voor de zekerheid en het dekseltje weer monteren.

Melvin7646 (0), 18 jaar geleden

Ok, dat klinkt ook nog redelijk eenvoudig om te vervangen. Is dat dekseltje van bovenaf te bereiken? En kan ik dat gewoon losdraaien of moet ik eerst de olie aftappen?

Volvo-Specialist (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit kun je gewoon van boven losdraaien, het zit wel een beetje onder het spruitstuk, maar van onderaf gaat ook, er hoeft geen olie af.

Melvin7646 (0), 18 jaar geleden

Zojuist de O-ring van het dekseltje achter het blok en de klepdekselpakking vernieuwd. De O-ring was helemaal verhard en niet rond meer (in doorsnede). Toen ik em liet vallen brak ie in 4 stukjes uit elkaar.
De klepdekselpakking was ook helemaal hard geworden en kon je gewoon stukken afbreken alsof het plastic was.

Ik hoop dat de olielek nu verholpen is. Ik denk dat het toch van het dekseltje aan de achterkant kwam, omdat daar alles onder de olie zat. Ik kijk het wel even aan en laat het nog wel weten of het geholpen heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.