Volvo C70 Convertible 2006: Olielekkage versnellingsbak

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: B5244S4, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 125

Goedemiddag,

Afgelopen tijd de aandrijfassen en alle 3 de motorsteunen vervangen aan de C70 vanwege trillingen. De trillingen zijn verholpen, maar ik ervaar dat de auto toch met name bij de 30 km soort van schudden doornheg chassis. Wat me ook opviel is dat wanneer ik schakel naar de 1e versnelling vanuit stilstand (handbak) met name bij koude start een soort bonk geluid te horen is. Vanmorgen even de auto opgekrikt en aan 1 zijde en op een steunas gezet omdat ik de transmissie wilde peilen, die ik overigens niet kon vinden. Wat wel opviel was een olielekkage onder de versnellingsbak.

Iemand enig idee wat dit kan zijn, hopelijk niet de gehele bak want de auto schakelt verder gewoon goed op de bonk na in de eerste versnelling.

Zie link voor het filmpje:

https://we.tl/t-NlzGs7hAyQ?src=dnl

C70liefhebber

Geplaatst door C70liefhebber , lid sinds 9 jaar geleden

3 Reacties

Moderator Problemcar PRO, 1 maand geleden

Zet het filmpje even op Youtube in plaats van zo`n mysterieuse website...

Highway PRO, 1 maand geleden

Flinke lek. ik denk meer aan het druklager. 2 druppels in dat filmpje is veel kan geen bakolie zijn naar mijn mening en vond het ook dun uit zien. Ik denk dat je de koppeling moet controleren en misschien ook wel de vliegwiel als het een DMV is.

    DMV is? Het was ook goudkleurige olie dus denk idd. geen transmissieolie. Druklager dan zou ik dat moeten merken aan de koppeling denk ik en vliegwiel geeft ook problemen en andere geluiden? Ik denk dat het vanzelf wel erger zal worden en hoop natuurlijk niet op het vliegwiel. - C70liefhebber, 1 maand geleden

Highway PRO, 1 maand geleden

dual massa vliegwiel. Wat geeft de koppeling voor problemen?

    Koppeling geeft helemaal geen problemen, auto schakelt ook goed. Alleen de bonk bij het schakelen in eerste versnelling, alsof heel de bak dan beweegt lijkt het wel dan. En bij optrekken in z’n achteruit is ook kort een soort knak geluid te horen. Zie ook andere topic - C70liefhebber, 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C70 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.