Volvo C70 Convertible 2006: Trilling chassis

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B5244S4, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 125

Inmiddels het een en ander gedaan vanwege trillingen in het chassis (geen trillingen in stuur) Het trillen was/is wel verminderd door vervanging van alle 3 de motorsteunen, maar de auto trilt nog steeds rond de 70 en dan bij gas geven ongeacht welke versnelling. De rechteraandrijfas is vervangen maar deze was dus nog in orde en had niks met de trillingen te maken. Wat verder opvalt is dat wanneer ik in z’n achteruit optrek dat je dan een knal hoort, met name bij koude motor. Verder kraakt het stuur wanneer ik stilstaand volledig naar links stuur. Ik ben er al een tijdje mee bezig nu, verdenk de linker aandrijfas, maar wil niet weer voor niks vervangen. Vind het raar dat de auto dan kraakt bij sturen naar links en naar rechts sturen geen gekraak.

Ik voeg een video bij via volgende link van de knal bij achteruit optrekken, kreeg het helaas niet beter op video. Wellicht herkent iemand dit…

https://we.tl/t-CscXO3nT5b

C70liefhebber

Geplaatst door C70liefhebber (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo C70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 1 jaar geleden

Zet dat filmpje even op Youtube, in plaats van op zo`n vreemde website waar je van alles moet accepteren.

Highway (120) PRO, 1 jaar geleden

Ik heb het wel beluisterd al zou ik het op een stillere plaats gedaan hebben. Ik hoor regelmatig een auto voorbij komen. Dan denk ik dat het wel te vinden moet zijn. Je kunt het opwekken en denk zeker niet dat het een aandrijfas is. Ik denk meer aan een bout die je kunt na trekken van het stuurhuis, draagarm subframe of wat dan ook. Op de brug draaien en luisteren.

C70liefhebber (0), 1 jaar geleden

Heb ook nog het volgende filmpje met minder omgevingsgeluid. Vind het wel frappant dat het alleen bij optellen in achteruit is, bij vooruit helemaal niks te horen.

https://we.tl/t-Vp1ECJp4yN

Highway (120) PRO, 1 jaar geleden

Ik moet mijn collega gelijk geven. Plaats de filmpje op een normale site. Dan de auto op de brug het geluid op wekken. Alle bouten goed natrekken en alle ophangrubberscontroleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C70 of stel zelf een nieuwe vraag.