Volvo V50: onderhoud volvo V50

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000

Hallo,ik wou even weten of een volvo v50 nog een oliestop heeft of moet de olie uitgezogen worden? Zijn de mazoutfilter en oliefilter te bereiken via de onderkant? Waar zit de filter polienfilter voor de binnenlucht?

vegasvigor

Geplaatst door vegasvigor , lid sinds 9 jaar geleden

8 Reacties

Herman BMW PRO, 9 jaar geleden

Deze motoren hebben gewoon een carterplug, zowel oliefilter als brandstoffilter is vanaf de bovenkant ( onder de motorkap ) bereikbaar. Het interieurfilter zit links onder het dashboard daarvoor moet je het gaspedaal demonteren.

dakraam2, 9 jaar geleden

Interieur filter onder dashboard links, eerst gaspedaal verwijderen en dan het kunstof klepje 3 schroefjes.
Oliefilter voorkant van de moter, kunstof ronde zwarte dop los draaien
*** vergeet niet de kleine rvs gaas olie filter schoon te maken die bevestigd zit in de banjobout van de kleine olie leiding die de olie naar de turbo brengt*** deze zit aan de achterkant van het motor blok onder de turbo, de banjo bout zit vast gedraaid in het motorblok niet in de turbo!, deze kan je gemakkelijk schoon makem met wat benzine maar is echt nodig anders...........NO MORE TURBO!!!! ondanks nieuwe olie.
+++ Olie nooit uitzuigen maar er uit laten lopen anders blijft de sludge, verdikte olie gewoon lekker achter in het karter+++ , gewoon even rijden dan is de olie lekker warm en dus dunner, doppie los en bloep! in een goede opvangbak met een schenk tuitje er aan, doppie voorzien van een nieuwe kopere afluitring en vast draaien, oliefilter vervangen en nieuwe olie er in, oude olie in het vaatje wat nu toch leeg was en wegbrengen naar de gemeente die het vaak gratis afvoert. Wel de juist olie kiezen voor jouw auto kun je zien op castrol.nl door je kenteken in te voeren want een kennis van mij had........ ook een V50 2.0D maar die deed er van die goedkope olie in van de Aldi of zo en na 3000 Km Kgggrrrrrrr einde turbo en toen was het een rot auto want olie is toch olie? Nee dus het staat echt niet voor niets in het boekje wat de eisen zijn, houd je er aan en geniet wat langer van jouw auto !

janvanmeer, 9 jaar geleden

Onderhoud is alles voor dit type motoren. Nooit olie afzuigen, altijd via plug leeg laten lopen. Wat al gezegd is, goede olie gebruiken. Volsyntheet 5w-30. Ik ververs om de 8.000 km incl. filter. Dan heb je nooit last van vervuiling die aankoekt. Elk jaar de verstuivers eruit, schoonmaken en terug zetten met nieuwe brandplaatjes. Ik doe alles zelf. Als je normaal rijdt kun je zo 500.000 km rijden.

baskoppers, 7 jaar geleden

[quote=dakraam2]*** vergeet niet de kleine rvs gaas olie filter schoon te maken die bevestigd zit in de banjobout van de kleine olie leiding die de olie naar de turbo brengt*** deze zit aan de achterkant van het motor blok onder de turbo, de banjo bout zit vast gedraaid in het motorblok niet in de turbo!, deze kan je gemakkelijk schoon makem met wat benzine maar is echt nodig anders...........NO MORE TURBO!!!![/quote]
Is het dan nodig om ook de 2 ringen die om de bout zitten te vervangen als de bout is losgeweest ??

Hans4040 PRO, 7 jaar geleden

ja...

baskoppers, 7 jaar geleden

Weet iemand misschien welke ringen dit zijn?

Hans4040 PRO, 7 jaar geleden

De oude (koperen) ringen even meenemen naar de winkel voor de juist maat...

vegasvigor, 7 jaar geleden

In orde

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.