Volvo S80: Onregelmatige stationairloop

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9 automaat

Geachte lezers

Er is in mijn s80 soms sprake van behoorlijk onregelmatige stationairloop. Soms loopt de motor als een zonnetje. (Vooral als ik het beu ben en hem naar de dealer wil brengen...)
Het doet zich vooral voor als je het gas loslaat, bijvoorbeeld bij een verkeerslicht. Soms kan ik het ook merken als ik langzaam rijd, zoals in de file. Soms slaat de motor zelfs af in de bocht (rotondes...). Op lpg heb ik er meer last van dan op benzine. Maar het komt bij het rijden op bij beide brandstofsoorten voor.
Het gasklephuis is enige tijd geleden gereinigd, er zit een nieuwe luchtmassameter op, nieuwe bougies, luchtfilter, etc.

Wie weet raad...

Maurits

Maurits7572

Geplaatst door Maurits7572 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Is het probleem weggeweest na het reinigen van de gasklep? Als dat zo is dan zul je een nieuwe gasklep moeten monteren en meteen de carterventilatie laten controleren.

Maurits7572 (0), 17 jaar geleden

Het probleem leek wel te verminderen. Maar omdat het probleem zich sowieso niet altijd manifesteert kan ik niet 100% zeker zeggen dat het hierdoor kwam. Het probleem was zeker niet weg na de reiniging.

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Toch ben ik van mening dat het de gasklep is. Als je auto verders goed loopt zijn de symptomen die je vermeld 99% te weiten aan een defecte gasklep.

Maurits7572 (0), 17 jaar geleden

OK. Hij loopt idd verder perfect. Verbruik is met ca. 1:8,5 ook normaal. Ik zal een nieuwe gasklep laten monteren en de carterventilatie laten controleren. Bedankt Frank!

gr. Maurits

Maurits7572 (0), 17 jaar geleden

Gasklephuis is inmiddels vervangen door een nieuw exemplaar. Ook de software is vernieuwd. Probleem is aanzienlijk verminderd. Maar het is niet weg. Nog steeds lijkt het alsof er nog iemand op het gaspedaal drukt. Ik merk dit met name als ik in de file sta. Als je een beetje gas hebt gegeven en daarna het pedaal weer loslaat geeft de motor vanzelf nog een dot gas. Daarna komt hij wel terug op een regelmatige stationairloop. Voorheen was dit fenomeen veel erger en kon de motor zelfs afslaan. Er is dus nog iets aan de hand. Maar er zijn nog steeds geen fourmeldingen op de boordcomputer. Wat kan er nog meer mis zijn?

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zijn er foutcodes in de motorregeleenheid?

Maurits7572 (0), 17 jaar geleden

Nee. is helemaal 'schoon'.

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ga eens rijden met een monteur van Volvo. Het is misschien mogelijk dat je vermoedelijke probleem een eigenschap van de auto is of er dat het komt door bijvoorbeeld de automaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.