Volvo C70: Overschakelen naar overdive

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 Turbo (193PK)

Wij hebben een probleem met een Volvo C70 automaat uit 1999 (± 180.000 km op de teller). Deze C70 had op een gegeven moment een tekort aan automatische bak olie, waardoor deze geen aandrijving meer had. Op dat moment is direct de bak "geflushed' (met de juiste olie), wat uiteraard bekend is voor deze Volvo's. Vanaf toentertijd schakelt de bak weer prima, echter komt hij niet goed meer in de overdrive, wat inhoudt dat vooral bij hogere snelheden de auto relatief veel toeren maakt.

Daarnaast is in de loop van de tijd steeds vaker het ABS-lampje, het motor-lampje en recentelijk het lampje van de bak gaan branden in cominatie met het wegvallen van snelheidsmeter en dagteller en km-teller, wat het gevolg was van een alom bekend probleem: de ABS-module. Deze hebben we gedemonteerd en laten solderen. Alle lampjes waren vervolgens uit. Voor de zekerheid hebben we de C70 nog aan de computer bij de Volvo-dealer laten hangen en de meest recente software ingeladen. Er zijn geen fout-codes meer.

Helaas schakelt de bak nog steeds niet goed over als je boven de ±80km/uur rijdt. De motor maakt bij 100 km/uur dan 2600 toeren in plaats van 2000, dus het lijkt nog steeds wel of de bak niet goed in de overdrive komt. Zodra de auto warm is, dan komt de bak wel in de overdrive, maar gaat daar net zo makkelijk ook weer uit. Als de cruise-control gebruikt wordt, dan lijkt het probleem erger (auto gaat galopperen tussen 2500 en 3500 rpm bij 120 km/u) dan zonder cruise-control.

Wat is jullie suggestie:
1) Nogmaals de bak flushen?
2) Met de auto langs een automatenspecialist (Autrans)?
3) Voorlopig even een aantal 1000-en km doorrijden, zodat alles zich kan gaan "settelen".
4) Anders, namelijk....

Alvast veel dank voor jullie hulp en suggesties!

DeTinus

Geplaatst door DeTinus (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo C70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (135) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat je optie 2 moet kiezen anders blijf je toch maar aan tobben.

DeTinus (0) PRO, 13 jaar geleden

Tja...mischien wel het beste. De klant zal vast niet blij zijn als er een andere bak onder moet...
Maar ik dacht dat misschien hier iemand wel een goede suggestie had, dus vandaar dat we het hier probeerden. Als iemand anders nog een oplossing weet, dan hoor ik het graag.

Zodra we weten wat het probleem of de oorzaak is, dan laten we uiteraard wel een berichtje achter hier.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C70 of stel zelf een nieuwe vraag.