Volvo C70: Onregelmatig remmen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Hallo,

Onlangs heb ik voor en achter de remschijven en remblokken bij de Kwikfit laten vervangen. Dit mede omdat er een vervelende brom tijdens het afremmen zat in de auto. De eerste paar maanden leek het probleem dan ook opgelost, maar merk nu dat bij het afremmen dit brommende geluid bij hogere snelheden weer terug komt en bij stapvoets rijden de auto onregelmatig remt. De auto lijkt dan te "wiebelen".
Ook zijn onlangs rondom de banden vervangen(bridgestones) dus lijkt me het probleem hier ook niet in te zitten.
Controle bij kwikfit levert natuurlijk niets op en zegt men dat de remmen prima in orde zijn. Het ljikt erop dat ik dus in een pad stelling terecht ben gekomen.

Kan iemand me adviseren welke stappen ik nu het beste kan nemen? Ik verdenk dat Kwikfit niet de juiste kwaliteit in materialen gebruikt en ik nu met hetzelfde probleem zit.

Alvast bedankt

Albert

Albert F

Geplaatst door Albert F (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo C70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

rensk001 (0) PRO, 13 jaar geleden

Weet je wat voor merk remblokken en schijven er zijn gemonteerd? Staan er op de factuur onderdeelnummers?
Ik vermoed dat er goedkope blokken en schijven zijn gemonteerd. Bij remmen gaat er niets voor orgineel.
Ze zeggen op de internetsite levenslange garantie op remmen.
http://www.kwik-fit.nl/remmen/remmen-ond...

Albert F (0), 13 jaar geleden

Hallo,

bedankt voor je snelle reactie. Op de factuur staan geen onderdeelnummers, maar men beweert dat het origineel volvo is(Althans de schijven).
Wat betreft de blokken kan ik me heel goed indenken dat dit "kwikfit" kwaliteit is.
Heb je misschien een adres waar ik terecht kan voor een deskundige diagnose(Liefst omgeving eindhoven), want dat welles nietes spelletje met Kwikfit zie ik niet zo zitten...
Wel goed om te weten dat er lang genoeg garantie op zit, want als dit echt aan de kwaliteit van de gebruikte producten ligt dan zou het uiteindelijk toch goed moeten komen

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Albert F]Heb je misschien een adres waar ik terecht kan voor een deskundige diagnose(Liefst omgeving eindhoven).[/quote]
Volvo-dealer ??, die zitten er wel enkele in de omgeving van Eindhoven !!

Remtrilling na vervanging remblokken KAN ook te maken hebben met het niet (goed) schoonmaken (roestvrij) van de naven !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C70 of stel zelf een nieuwe vraag.