Volvo V40: pasta achtige substantie aan de oliepeilstok

Bouwjaar: 1997

Hallo iedereen,

Sinds kort heb ik een v40 uit 1997 (km.st.187000)na wat problemen met de oliekeerring, blijft de olie nu netjes in het blok.
Maar omdat ik het nog regelmatig controleer viel mij laatst op dat er soms een wat licht gekleurde pasta achtige substantie aan de peilstok zit.
Koelvloeistof wordt volgens mij niet minder, dus of dit nou koelvloeistof in combinatie met olie is weet ik niet.
wie kent dit fenomeen ?

6storms

Geplaatst door 6storms (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peter (0) PRO, 19 jaar geleden

ik denk dat je probleem is je rijd teveel korte stukjes hier door word de motor niet warm genoeg je benzine dampen of resten komen dan in de olie terecht hier door word je olie aangetast met grijs of witte smeer (P.S) niet een vol syn olie bijvoorbeeld 5W/40 mengen minaralen olie 15W/40 dit kan elkaar niet verdragen.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Geen zorgen maken op de koudste plaats van de motor dus de peilstok krijg je dit. Het is vocht en andere troep zoals peter ook omschreven heeft. Op tijd olie verversen en goede kwaliteitsolie gebruiken. De motor spoelen met forthe help ook.
Zij hebben ook een middel dat de motor schoonmaakt als je vele korte ritten maakt waardoor de olie niet goed op tempratuur komt of te kort.

6storms (0), 19 jaar geleden

Ik ben helemaal opgelucht dat het niks engs cq duurs is geworden, ik rij er inderdaad vaak korte stukken mee.
Iedereen bedankt voor de reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.