Volvo V40: Portierslot links achter ontgrendeld niet

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4162T, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 84

Goedendag,

Mijn linker achter portier slot ontgrendeld niet meer. Zowel als ik ontgrendel met behulp van de sleutel (deze V40 heeft geen keyless systeem) of met de schakelaar in de bestuurdersportier, dat maakt niet uit. Ik hoor wel dat het slot/relais (in de portier) klikt, schakelt.

Bij de voorportieren is de bekleding er zeer gemakkelijk af te halen door de twee torx schroeven los te draaien om vervolgens, de bekleding, als het ware op te tillen zodat die verwijderd kan worden. De achterportieren hebben echter ook nog een schroef aan de zijkant zitten en zolang het portier niet open kan (zowel van buiten als van binnen niet en het kinderslot is niet geactiveerd), kan ik de bekleding niet verwijderen om het een en ander te bekijken om vervolgens een juiste diagnose te stellen.

Concrete vraag is of er iemand is die dit probleem wel eens bij de hand heeft gehad en hoe deze uitdaging opgelost zou kunnen worden.

De bekleding is enigzins los te krijgen aan de zijde van het slot maar moet dan wel wat geforceerd worden en zit dan nog wel vast aan de andere zijde met die ene schroef.

Ik hoor het zeer graag, alvast bedankt voor een reactie, met vriendelijke groet,

Vincent Verstappen

Flying Vinny

Geplaatst door Flying Vinny (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.