Volvo XC90 2004: problemen electronica

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 T

Goede dag ik heb een probleem met mijn volvo.het probleem is dat ik de auto af wilde sluiten maar hij doet het niet,na verwijderen van de sleutel blijven er lampjes branden van de olie accu airbag .Na dit voorval krijg ook nog de melding anti-skid service,remproblemen stop auto z.s.m.Nu hebben ze bij de garage een nieuwe accu geplaatst en zij kregen bij het uitlezen melding niet genoeg stroom op contactsleutel.De dag nadien probeerde ik de auto te starten dat lukte niet hij ging wel rond maar sloeg niet aan.S,middags nogmaals geprobeerd en sloeg hij wel in 1 keer aan,maar nog wel problemen met electronica geen electrice ruiten enz.
Na een rit van ongeveer 5 km komen we terug zetten de motor af en toont hij nog wat rare geluiden onder bij de versnellingspook relais geluiden klikken.na 5min probeer ik hem weer af te sluiten en het lukte weer en doet hij weer normaal zonder meldingen in display.Wij hebben de auto een week geleden gekocht en ben bang dat er iets niet deugt met de auto.Graag van iemand een reactie of dit zomaar kan dat alles het dan weer normaal doet.
m.vr.groet Ton Heijmans

heij

Geplaatst door heij (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bormie (0) PRO, 13 jaar geleden

goed uitlezen

geert03-04-1978 (0), 13 jaar geleden

Ik zou hem inderdaad ook even uitlaten lezen bij de dealer.
De symptomen duiden op een cem ( centrale electrinische module).Volgens mij waren er bij dit type nogal wat problemen met water lekage die uitkwam boven op deze module waardoor er allerlei vreemde storingen kwamen.
De cem zit links onder het daschboard. je kunt de plaat bij de pedalen demonteren en dan met een klein lampje in de cem kijken of je sporen ziet van corrosie.

gr

wheels01 (0) PRO, 13 jaar geleden

Op dit soort storingen kan je leeglopen.
Ik hoop dat je de auto bij een bovagbedrijf hebt gekocht.
Zo ja, maak gebruik van je aankoopgarantie en laat het oplossen..

Dit lijken zeker vochtgerelateerde problemen, en dat is vaak een hoop werk.

grtz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.