Volvo S40: Problemen met brandstofmeter

Bouwjaar: 1997

Hi, enkele maanden geleden heb ik een S40 1.8 uit 1997 gekocht.
Al vanaf het begin merkte ik dat de meter na voltanken pas na een 150-tal kilometer begon te zakken. Ook gaat het indicatielampje bij bijna leeg niet aan. Het lampje brandt echter wel wanneer de sleutel op contact wordt gezet. Volgens de Volvo Dealer in Heerlen was dit bekend maar was er niets aan te doen. Er was een serie van 3000 auto's met dit probleem. Kan dit kloppen ???

Linekeeper71

Geplaatst door Linekeeper71 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Geer3469 (0), 18 jaar geleden

hoi, ik heb sinds kort een v40 td uit 98. 60 ltr tank en pas na zo'n 200 km gaat de meter zakken, bij 350 km staat ie dan op 40 ltr dus dan schrik je je rot!!het lampje brand ter controle, zo ook het lampje van het koelwater temperatuur. als het goed is (volgens het boekje) heb je nog 7 liter over als de meter in het rode komt en zou het lampje moeten gaan branden als ie verder in het rode is. het beste wat je kunt doen is gewoon de dagteller goed in de gaten houden en bij houden hoeveel km je ongeveer met een tank doet en daar dan gewoon op vertrouwen en bijv om de 700km tanken, tenzij je een zware rechtervoet hebt sneller natuurlijk

groeten gerard

Linekeeper71 (0), 18 jaar geleden

Zullen we mee moeten leren leven.
Sinds kort werkt het lampje overigens weer zoals het hoort.

groet
Roger

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.