Volvo S40: krakende achterwiel ophanging, ligt laag in de wielkast acht

Bouwjaar: 1998

mijn volvo s40 maakt bij de achterwiel ophanging een krakend geluid. de voorwielen liken veel bovenruimte te hebbben in de wielkasten. de achterwielen liken weinig ruimte te hebben in de wielkasten. de wegligging komt vaag over. ook veert de auto erg bij verkeersdrempels. wat zou er aan de hand zijn en wat zijn de reperatiekosten?

daf 46

Geplaatst door daf 46 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het krakend geluid bij de achtervering is op te lossen door andere veerschotels te monteren. Veerschotels van het nieuwe type deze kraken niet meer. Ik weet niet hoe het met je veren schokbrekers staat maar misschien zijn ze aan vervanging toe.
Kijk ook hoe de ophang is de rubbere bussen van de ophanging willen wel eens verslijten.

Wernervs (0), 18 jaar geleden

Mij is opgevallen dat bij elke V- en S40 het lijkt alsof de voorwielen meer bovenruimte hebben in de wielkasten. Ik zou die ruimte bij jouw auto gewoon eens met een andere S40 vergelijken, volgens mij is er niets aan de hand.
Wat de vage wegligging betreft: ik zou eens (laten) checken of je stabillisatorstangen voor en achter nog goed zitten. Kan zijn dat er rubbers verouderd zijn (sterk afhankelijk van het bouwjaar cq. laatste vervanging natuurlijk). Zitten er ook de goede banden op? Er is een kans dat het de schokdempers zijn. Schokdempers kun je laten checken bij schokdemper/bandenboer-op-de-hoek die met zo'n testbank is uitgerust. Check ook meteen je remmen, alles voor de eigen veiligheid. Die tests zijn gratis, een kleine moeite en je bent verplicht tot niets.
Meten is weten!

daf46 (0), 18 jaar geleden

bedankt voor de tips. Dan maar andere veerschotels o.a..

Wernervs (0), 18 jaar geleden

Ben wel benieuwd of dat 't probleem oplost. Zelf geen last van bij mijn '97 er 1.9TD...
Hou ons op de hoogte!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.