Volvo C70: Problemen met openen/sluiten van het dak

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: T5

Dak sluit niet volledig. Na het sluiten van het afdekluik gaat de achterste toog (met achterruit) niet meer naar beneden. Ook de zijramen gaan dan niet omhoog.

Manueel sluiten (en aandraaien met het zwengeltje) lukt wel maar het lampje op de schakelaar en de gong blijven aan. Tevens zijn de spiegel- en achterrui verwarming dan niet meer te activeren.

Het openen gaat wel volledig als ik de toogvergrendeling een stukje omhoog draai in de kofferbak; dak gaat dan helemaal open en het luik sluit ook goed af; echter gaan de zijramen niet omhoog.

Ik heb met VIDA geconstateerd dat het aan de microschakelaars van het luik moet liggen; dat is wel voor de handliggend. Echter alle draden gecontroleerd op continuiteit en tevens gemeten of de microschakelaar signalen gemeten bij de ECU wel geregistreerd worden; dit is wel het geval (luik dicht 12V, luik open 0.02V)

Het lijkt aan de dak module te liggen maar ik wil meer zekerheid voor ik dit (dure) onderdeel vervang.

Heeft iemand hier ervaring mee?

DAF33

Geplaatst door DAF33 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo C70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Misschien een poging wagen om bij de dealer het systeem te laten resetten.

DAF33 (0), 11 jaar geleden

Dat was al gebeurd met de VIDA, het officiele Volvo Diagnose gereedschap. Het calibreren bestaat vn uit het afstellen van de weerstand die de stand van het luik aangeven; deze waren in orde. Ik dacht niet dat er meer te doen was.

Bovendien gaf VIDA een concrete storing die in lijn ligt met de geconstateerde storing, die moet eerst verholpen moet worden. Dit is waar ik vast loop (zie boven).

Herman BMW (0) PRO, 11 jaar geleden

En is je dakmodule voorzien van de nieuwste software?

DAF33 (0), 11 jaar geleden

Herman

Is voor de C70 1e model (98-05) een software upgrade mogelijk? Ik dacht dat alleen het zg calibreren nodig was; VIDA zegt niets over software upgrades voor dit model, alleen over afstellen van positie sensoren.

Ik probeer een gebruikte dak module te vinden maar dat valt niet mee. Ik durf niet te vragen wat zoiets bij de dealer kost.

Highway (120) PRO, 11 jaar geleden

[quote=DAF33]Is voor de C70 1e model (98-05) een software upgrade mogelijk?[/quote]
zo blijkt maar dat als je het juiste gegevens invult ook de juiste info krijgt. Het vorige model is een totaal andere kap en auto.

DAF33 (0), 11 jaar geleden

Uiteindelijk heb ik toch maar een gebruikte Roof Control Module gekocht en nu werk het dak goed. Meteen na het aansluiten ging het controlelampje op de schakelaar al uit en ook is het waarschuwingssignaal stil als ik wegrij.

Nu maar weer wachten op mooi weer!

Highway (120) PRO, 11 jaar geleden

dat zal nog wel even duren dat mooie weer. Ook in de UK.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C70 of stel zelf een nieuwe vraag.