Volvo C70: Volvo C70 met koelvloeistof verlies

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,4 turbo

Beste mensen,

Ik heb een Volvo C70 2,4 Turbo bj 2000 met 126xxx km. Nadat ik mijn distributieriem met alles erbij heb vervangen bij de Volvo dealer heb ik last van koelvloeistof verlies.
Volvo zegt dat ik moet proberen om de vloeistof op peil te houden, maar dit lukt niet. Soms doe ik een halve liter erin en blijft het erin, een paar dagen later ligt het onder mijn auto. Soms doe ik vloeistof erin, ga ik rijden en zodra ik uitstap begint het er uit te lopen. Momenteel is hij helemaal leeg.
Mijn vraag is, is er een tijdelijke oplossing die ik kan gebruiken? Ik heb momenteel geen tijd om de auto naar de garage te brengen.
Gebruik hem elke dag en werk 6 dagen per week. Kan iemand mij helpen met een tijdelijke oplossing?

Alvast heel erg bedankt!

MvG,

Hans

VolvoC702,4Turbo

Geplaatst door VolvoC702,4Turbo (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo C70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Als het koelsysteem nu leeg is, dan heb je een behoorlijk lek.
Daar zijn geen tijdelijke oplossingen voor.
Probeer je toch door te rijden dan loop je het risico op ernstige en dure motorschades.

VolvoC702,4Turbo (0), 11 jaar geleden

@ oldford: Volgens de Volvo kan het zo simpel zijn als de reservoir te vervangen of de leiding en als het duur wordt dan is het de radiateur.
Ik hoorde over een product: Bear Leaks? dat helpt dus ook niet als tijdelijke oplossing?

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Lekstop middelen zjin geschikt voor kleine lekkages. Ik neem aan dat niet de hele radiateur leeg is, maar alleen het reservoir?

Alsnog zit er een lek ergens en is het echt niet verstandig om er laconiek ermee om te gaan. Probeer de locatie van het lek te lokaliseren, dat is de eerste stap. Kan idd iets kleins zijn. Een buis met een kleine scheur bij de aansluitingen komt vaker voor.

Succes,

Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C70 of stel zelf een nieuwe vraag.