Volvo V40: Raar ABS Probleem, ABS pomp vervangen maar bij ~10-15km/h ABS Ac

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Hallo,

Sinds een paar dagen ben ik eigenaar van een Volvo v40 1.8 comfort uit 1996. Hij heeft 197.000 km gelopen.
Deze auto kocht ik zonder remmen met in de eerste instantie volgens mij de hoofdremcilinder.
Natuurlijk brandde ook het ABS lampje dus heb ik van de sloop gelijk maar een ABS pomp + computer en hoofdremcilinder gekocht.
De ABS pomp vervangen, systeem ontlucht en hij had alweer remmen, dus naar mijn idee probleem opgelost. Het lampje was ook uit en de ABS werkt ook.

Het rare is nu, als je rond de 10-15 km/u rijd, en dan remt (ook al is het rustig) word het ABS systeem ingeschakeld voor ong 1 sec. Je hoort dan ook ''trrrrrrt'' en voelt het pedaal trillen (zoals normaal).
Er is echter geen reden om de ABS in te laten schakelen. Weet iemand waar dit aan kan liggen? Ik heb nog 2x alles goed ontlucht, pedaal mooi hard. Sensoren moeten ook wel goed zijn en er zijn geen kapotte abs ringen.

De pomp die er op zat was een bosch met op het einde van het serie nummer 015 en die ik van de sloop het gehaald op het laatst 017 (ervoor was identiek). Kan het hierdoor komen of is dit op te lossen als het door de andere pomp komt? De stekkers op de pomp zijn hetzelfde en aan het uiterlijk is ook geen verschil te zien....

Alvast bedankt,

Groeten Bouke

mxbouke

Geplaatst door mxbouke (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kronenburg (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi Bouke,

bel ff met een Volvo dealer en vraag ff bij het onderdelen magazijn of het nummer afwijkend mag zijn, zij kunnen dit zo ff voor je uitzoekken.
controlleer ook je ABS sensoren of deze goed schoon zijn en niet geoxideerd zijn of er vuil tussen zit.

groetjes,
marcel

ploempe (0) PRO, 13 jaar geleden

Hei het kan een wielsensor zijn :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.