Volvo S80: radio vervangen van s80

Bouwjaar: 2001

hallo, ik heb sc 900 radio en versterker in mijn s80 en wil radio vervangen met gewone alpine mp3 speler mijn vraag is kan ik versterker orig. versterker gebruiken voor gewone radio.

kaat67

Geplaatst door kaat67 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Haenzel (0), 13 jaar geleden

Dat is zeker mogelijk, verwacht echter geen gigantische kwaliteitsverbetering. Het aansluitschema van de versterker kun je afleiden van het volgende plaatje van de headunit, ook een SCxxx : [img]http://www.volvospeed.com/obd2/03-RCA-Di...[/img]

Je kunt ook overwegen een MP3-wisselaar op je bestaande installatie aan te sluiten.....

kaat67 (0), 13 jaar geleden

welke mp3 wisselaar kan ik gebruiken eigenlijk. en voor foto bedankt Haenzel

Haenzel (0), 13 jaar geleden

De CHA-S634 van Alpine. Je hebt wel een aparte kabel nodig. Je kunt de originele wisselaarkabel eenvoudig ombouwen; ook hier heb ik wel een schema / pinbezetting van.

kaat67 (0), 13 jaar geleden

ik heb versterker kabel omgebouwd zoals op de foto maar komt geen geluid.

Haenzel (0), 13 jaar geleden

Heb je er rekening mee gehouden dat de getoonde foto van de radio is? Maw letop pinbezetting..
Remote 12v doorgemeten?

kaat67 (0), 13 jaar geleden

ja ik heb de pinbezetting wel opgelet . ik heb van ground 4 kabel getrokken naar de rcas (-) en de signal van de amp rcas(+) en radio had zelf remote kabel voor amp. ongeveer 11.50 volt. maar ik heb geen geluid gehoord. versterker werkt zeker ik heb terug op orig. radio geprobeert dus. kan er van iets anders zijn de probleem.

Haenzel (0), 13 jaar geleden

Probeer de remote ingang versterker eens met een separate 12v + te voeden. Het moet werken.

Zie ook: http://www.volvo850forum.nl/index.php/to...

kaat67 (0), 13 jaar geleden

hey haenzel ik heb de probleem gevonden.als ik bij alphine remote kabel naar versterker meet 11,50 volt maar van volvo radio het was 10,50 volt maar ik weet nie waar kan ik 10.50 volt vinden voor versterker aan te zetten in mijn auto. ik heb een relay gezien bij versterker zij hebben twee + van contact genomen heb ik gezien is dat iets te maken met 10,50 volt.

kaat67 (0), 13 jaar geleden

ik heb probleem helemaal opgelost. dat was nderdaad van de relay. zij hebben naar relay ook remote kabel getrokken van orig. radio. ik heb nieuw kabel getrokken van mijn nieuwe radio naar relay nu heb ik geluid. bedankt voor je hulp Haenzel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.