Volvo V50: rammeltje bij starten warme motor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

hoi ik heb een probleem,ik heb een v50 2.4 140pk geartronic van 2005 met een km stand van 152.000 als ik hem koud start is er niets aan de hand maar als hij warm is en ik laat hem 10 a 15 min staan en start hem dan, klinkt er een rammel van 1 a 2 sec. er zit 0w30 olie in zet ik hem dan weer uit en start hem gelijk weer hoor je niets,pas als je hem weer even laat staan en ik kan niet zeggen waar de rammel vandaan komt,ik zag wel dat op deze site nog iemand staat met zo'n probleem maar dat was met koude motor en daar zeiden ze dat het de vrijloop van de dynamo kon zijn.
Wie herkent dit probleem

dit probleem staat nu al enkele dagen op deze site maar blijkbaar heeft niemand een oplossing,du ben ik naar de volvo dealer geweest en hem daar een kwartier stil gezet en na een kwartier een monteur laten luisteren terwijl ik hem start.
de monteur kon het ook niet echt zeggen wat het was maar hij dacht aan de nokkenas vervroeger maar hij zij ook dat hij het niet kon verklaren waarom hij het niet doet als hij koud is.(kosten van de nokkenasvervroeger + dist.riem want die moet dan ook worden v.v kwam op 950,-) ik wil het wel zeker weten en niet dat ik straks alles laat vernieuwen en het rameltje er nog is.

17 sept. 2009 heb nu de nokkenas verstelklep (solenoid onderdeelnr.36002687) vervangen en de rammel is nog steeds aanwezig dus heeft iemand nog sugesties wat het kan zijn ?

frank41

Geplaatst door frank41 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 14 jaar geleden

lastig om zo op afstand te zeggen wat het zou kunnen zijn , maar misschien is het je nokkenasverstelklep (hydraulisch) die bovenin zit die er dus voor zorg dat de nokkenas word verdraaid. bij deze hoef je geen tandriem mee te vervangen. alleen kapje bij vuldop los halen.
maar als deze zou rammelen krijg je meestal ook een storingscode.
maar ik zal even controleren of er iets bij volvo bekend is.
ik laat nog van me horen.

Volvb1998 (0), 13 jaar geleden

Frank,weet je inmiddels al wat dit is geweest?onze V50 heeft namelijk hetzelfde euvel.

Ik hoor het graag,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.