Volvo V50: volvo v50 2.0d 2005 start, slaat daarna af en start moeizaam

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0d

De volvo v50 geeft sinds 4 weken start problemen. Hij start direct, maar verliest zijn toeren, daarna hoor je alleen de start motor en wil de auto niet meer aanslaan. Na een korte periode wachten slaat hij weer aan, maar moet er wel gas bijgegeven worden om hem door te starten. Hij staat inmiddels enkele dagen bij de dealer, maar kunnen geen fout ontdekken. Computer geeft geen meldingen. EGR klep blijft niet hangen en brandstof toevoer is goed bij de dealer. Brandstoffilter is ingevet?

Hij vertoont momenteel het gedrag niet. Het lijkt wel alsof dit met de temperatuur te maken heeft.

Iemand een idee?

radeu28

Geplaatst door radeu28 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Frank 023 (0), 14 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad, alleen bleef mijn auto echt niet lopen. Vlot starten, direct afslaan. Het probleem was de nokkenaspositiesensor; elders in dit forum vind je meer draadjes hierover; er is een nieuwe versie van de sensor die beter zou moeten zijn. In mijn motor zat zo'n nieuw type en hij leek bij doormeten in orde maar was wel degelijk stuk. Het is een onderdeel van een paar tientjes, een uur zoeken is duurder. Ik zou hem dus gewoon vervangen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.