Volvo V70: rechter dimlicht werkt niet

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5T

Hallo,

Het hier een V70II staan met het volgende probleem, het rechter dimlicht wil niet branden. Lamp was stuk dus deze vervangen, maar nu blijkt dat op de blauw/gele draad (voeding dimlicht R) geen spanning komt. Zekering voor de zekerheid vervangen, maar geen resultaat. Nu heb ik via zoeken op dit forum iets gevonden over een CEM, heeft iemand enig idee waar deze zit bij deze auto, wat deze doet, en of ik hier iets aan kan meten. Mischien zit ik wel te moeilijk te denken en heeft iemand dit eerder meegemaakt. Display geeft aan storing dimlicht rv als de verlichting brand. Klant wist nog te melden dat de koplamp het al een tijdje niet doet, maar dat deze tijdens het rijden meestal weer aan ging. Ik heb de blauw/gele draad kunnen meten to onder de paravan, maar daarna raak ik m kwijt.

Alvast bedankt voor eventuele reacties,

Groeten Erik.

02erik02

Geplaatst door 02erik02 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Highway (140) PRO, 15 jaar geleden

De cem zit onder het dashboard naast de pedalen. Je geeft op dat het bouwjaar 2005 en dan zou ik niet weten wat het probleem is maar als het modeljaar 2004 is dan is de shunt en de stekker verbrandt. De cem kun je er makkelijk uit halen aan de zijkant zit een lip die moet je naar buiten drukken en dan kun je de cem naar voren en naar beneden trekken.

02erik02 (0) PRO, 15 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie, de auto is op kenteken gezet op 10/2005, dus ik ben bang dat deze wel van 2005 is. Ik zal in ieder geval eens gaan zoeken of ik iets kan vinden.

Bedankt,

Erik

Highway (140) PRO, 15 jaar geleden

In ieder geval zit daar ook de CEM alleen zit deze geschroeft van boven af vast. Deze zit onder de parvan met 4 schroefjes dacht ik. er zijn wel problemen geweest met waterindringen via de parvan. daar kan dus ook het probleem zitten. De dealer kan je vertellen hoe je dit moet oplossen als er water in gekomen is.

02erik02 (0) PRO, 15 jaar geleden

Wederom bedankt,

Ik denk dat ik het niet helemaal snap, ik heb naast de pedalen een vrij groot plastic geheel zitten met daarin een kastje met CEM erop. Aan de zijkant bovenaan zit een soort plastic bajonet en het lijkt erop dat ik de gehele kast eerst moet kantelen voordat deze eruit kan. Echter komt er geen beweging in.

De laatste reactie mis ik even, hier staat weer dat De CEM van bovenaf vast geschroefd zit in de paravan. Ik heb onder de paravan alleen een dikke kabelgoot, maar verder niets noemenswaardigs.

Groeten Erik

02erik02 (0) PRO, 15 jaar geleden

Het groot plastic geheel heeft ook weer een aantal zekeringen

Gr Erik

Highway (140) PRO, 15 jaar geleden

KLopt, om het verschil tussen de modeljaren te zien is dat er voor 2004 zitten er ook een aantal relais op. Niet zeker maar een Cem van 2004 is grijs daarna zijn ze volgens mijn geheel zwart.
Ik heb er ooit een vervangen van na 2005 en die zat boven in de parvan ook vast maar je maakt me nu aan het twijfelen. Ik weet bijna zeker dat ik boven ook iets losgemaakt heb maar dat was wel een V70 opzich zal dit niet veel uitmaken.

02erik02 (0) PRO, 15 jaar geleden

Meneer Toezicht?

Bedankt voor het meedenken, ben indertussen ook even aan het rondbellen geweest en het blijkt dat je de CEM verwijderd door de paravan te demonteren, ruitenwissermechaniek te demonteren, daaronder in de kabelgoot twee boutjes losdraaien, daarna achter de zekeringkast in de zijkant van het dashboard een clip (wit) weghaken en dan zou (als alle stekkers eraf zijn) de CEM gedemonteerd kunnen worden.
Dus beide antwoorden klopten.

Ik ben voordat ik hieraan wilde beginnen voor de zekerheid even naar Volvo gereden en daar is de auto uitgelezen (lukte mij niet met de KTS550). Blijkbaar is er een sluiting in de stekker boven de koplamp geweest, waardoor de CEM 'geblokkeerd is'. Op een gegeven moment deed ook de klok en de temp meter het niet meer. De CEM is gereset en de koplamp is daarna weer gaan branden en ook de melding is weg uit het display. Klok en temp meter werken ook weer.

Het verhaal van de sluiting vind ik wat aan de vage kant, maar dat is wat mij meegedeeld is. Ik heb dus nog niet echt een idee wat er echt gebeurd is, maar de storing is in ieder geval weg.

Zeer veel dank voor de reacties.

Groeten Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.