Volvo V70: Regeling climate control werkt niet goed

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5 20 klepper

Hallo mensen,

Mijn airco doet het goed, mijn verwarming doet het goed en mijn blower doet het goed MAAR als het buiten 30 graden is en ik zet de airo aan en stel de temperatuur in op 20 graden op de automatische stand dan blijft de blower langzaam draaien??? Ik kan de blower wel handmatig opvoeren maar hij hoort dat automatisch te doen. Afgelopen winter heb ik de thermostaat laten vervangen want die functioneerde niet goed meer en toen werkte het systeem wel een paar weken goed......??? Het is geen ramp maar als de automaat werkt wordt het bonnen veel lekkerder dan bij handmatig. Weet iemand waar ik moet beginnen met zoeken / oplossen? Alvast dank voor jullie aandacht!

mjlierop

Geplaatst door mjlierop (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway (135) PRO, 8 jaar geleden

Blaas voorzichtig de binnentempvoeler eens schoon. V70 classic en die zit in de buurt van de radio. Er zit ergens een klein zwart roostertje naast schakelaars. Als je daar in kijkt zal het vol stof zitten. Stof weg blazen.

mjlierop (0), 8 jaar geleden

Hallo Highway,
Ik heb je advies opgevolgd en op de plek waar dat roostertje hoort te zitten zat vroegen een steun voor een mobile telefoon. Deze heb ik vorig jaar verwijderd. Hij deed het toen overigens ook al niet goed. Wat ik echter nog wel aan de binnenkant zag zitten waren twee koperen draadjes met aan het uiteinde een ?
Zit dit correct zo of is dit helemaal de temperatuursensor niet of is deze defect?

Ik heb hem wel even schoongemaakt maar aangezien de temperatuur buiten momenteel 20 graden is reageert de blower nu wel maar niet heftig, ik denk vanwege het geringen temperatuurverschil met buiten. Ga het dus ook nog even proberen als je auto lekker heeft staan te bakken in het zonnetje vanmiddag.

Alvast bedankt

Highway (135) PRO, 8 jaar geleden

Ja, dat is zo goed.

mjlierop (0), 8 jaar geleden

Hallo Highway,

Ik heb het spul nog eens goed bekeken en het viel (later) op dat het schoepenradje/ventilatortje binnenin niet draaide. Deze voorzichtig met een schroevendraaier een zetje gegeven en voila, alles functioneert weer naar behoren!!! Ik zal morgen even zo'n spuitbusje lucht halen en hem even goed reinigen zodat die weer optimaal zijn werk kan doen.

Bedankt voor je hulp, scheelt toch weer een bom met duiten en heel veel ergernis!

Mike

Highway (135) PRO, 8 jaar geleden

spuitbusje met lucht? je kunt beter een roostertje bestelen en een keer per jaar het stof weg blazen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.