Volvo V40: Remschijven krom

Bouwjaar: 2001

Met 164000 km heb ik de remschijven laten vervangen omdat deze krom waren. Na 1200 km zijn de nieuwe schijven weer krom, deze zijn aan de auto afgedraaid. Na een 1500 km begon het stuur weer te trillen bij remmen. Weer de auto naar de garage, daar is weer vastgesteld dat de schijven krom zijn. De schijven hebben ze weer afgedraaid, ze hebben ook gekeken of de remklauwen gangbaar zijn en daar is verder niets uitgekomen.
Nu heb ik er niet zoveel vertrouwen meer in, zijn er nog andere oorzaken en eventuele oplossingen voor dit probleem?

We hebben ons aangeleerd om niet langdurig te remmen, niet de rem ingedrukt te houden bij verkeerslichten etc. dus daar ligt het niet aan.

Geplaatst door

Gerjan S (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

kan ook komen door materiaal van de remblokken wat zich heeft afgezet op de schijven. zijn de remblokken samen met de schijven vervangen toen, en zijn er OE spullen gebruikt?

antiekeradio 0

19 jaar

De blokken en de schijven zijn samen vervangen. Ik heb de schijven bij de Kwik-fit laten vervangen.

Gerjan S 0

19 jaar

wieluitlijning in orde? geen speling op stuurkogels?

Bij een volvo850 heb ik aan 1 kant soortgelijke problemen gehad (achterzijde) hoewel toen gangbaar, zat 't 'm uiteindelijk in de remklauw, na vervanging problemen over.

Succes

Gertjan3702 0

19 jaar

Kwik fit heeft geen orginele onderdelen. Laat de boel maar eens vervangern door orginele is de kans grrot dat je er nog jaren plezier van hebt. Kost misschien wat maar dan heb je ook iets.

volvoxc90 0
badge

19 jaar

nooit kwikfit doen , sukkels slechte kwaliteit en gepruts ..tenzij je je auto op korte termijn wil verkopen dan zou je het eens kunnen overwegen, voor de centen.

mijn auto doe ik nooit kwikfit aan.

jhw 0

19 jaar

kwikfit remschijven zijn best in orde vind ik. ze monteren in de regel het merk brembo. deze schijven zijn 35000km meegegaan, daarna heb ik de auto verkocht dus het verdere verloop weet ik niet. (ford escort 1988)

groet,
martin

mvdkant 0

19 jaar

Het probleem is nog niet opgelost. Omdat we momenteel niet zo heel veel rijden (dure brandstof?) heeft het even geduurd voordat het probleem weer optrad. Dat is nu het geval, na weer een 2000 km gereden te hebben komt het weer terug. Het is nog niet heel ernstig dus ik ga er pas na de vakantie weer iets aan (laten) doen. Nu maar eens naar de dealer en inderdaad originele onderdelen late monteren. Het kan nog even duren voordat ik dus de echte oplossing kan posten maar dat zal ik zeker doen.

Gerjan

Gerjan S 0

19 jaar

Vandaag de auto naar de dealer gebracht. Zij zijn dit probleem regelmatig tegen gekomen en hebben misschien de oplossing. Ze willen ingeremde schijven monteren, hebben ze goede ervaringen mee zeggen ze. ben benieuwd, zal mijn ervaringen hier posten.

Gerjan S 0

18 jaar

De schijven zitten er aan en het remt allemaal weer prima. Misschien is de hoop de vader van de gedachte maar ik heb er nu wel een goed gevoel over. De tijd zal het leren en wanneer het probleem terugkomt dan zal ik dat hiet posten.

Gerjan S 0

18 jaar

Nu nog geen 2 maanden later lijkt het probleem toch weer terug te komen. Binnenkort toch nog maar weer even bij de dealer langs.

Gerjan S 0

18 jaar

je zou toch bijna gaan denken dat er iets mis is met (de uitlijning van) de remklauwen....

antiekeradio 0

18 jaar

De auto heeft nu een beurt gehad bij de dealer, de remschijven zijn nu weer afgedraaid. Het advies is om niet te zacht te remmen maar lekker stevig. Ben benieuwd, ga het uiteraard maar proberen. Ik blijf posten over het verloop, eerst maar weer 2000km rijden (kan dus even duren)

Gerjan S 0

18 jaar

Nu 2500 km gereden, het advies van de dealer opgevolgt en........... het probleem is nog niet terug.
Verder ben ik zeer tevreden over de dealer in Zwolle, ik werd na een paar weken gebeld, ze wilden weten of de remmen nog goed waren.

Het lijkt er dus op dat je remmen stevig moet in remmen.

Gerjan S 0

18 jaar

Alweer 1000 km verder en het gaat nog steeds goed. We gaan bijna geloven dat het nu goed is.

Gerjan S 0

18 jaar

Heb na 2 jaar de auto verkocht, het probleem met de remmen is niet weer terug gekomen.

Gerjan S 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.