Volvo V70: Remzuiger na armklauw revisie nog steeds vast

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5244T, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 120

Hallo,

Ik heb net de rechts achter remklauw van een V70 gereviseerd, er was eigenlijk nauwelijks roest te vinden in de klauw. Heb alles netjes schoon gemaakt en de nieuwe rubbers ingesmeerd met remolie. Ondanks dit wil de zuiger niet soepel heen en weer, naar binnen drukken gaat redelijk met wat druk maar om de zuiger vervolgens weer naar buiten te trekken wil voor geen meter. Even ter verduidelijking van hoe moeilijk dat gaat, in de bankschroef met een tang er aan hangen heeft geen nut. Alleen als ik een flinke schroevendraaier in het geultje zet krijg ik hem los dmv hefboomwerking.

Nog even een side note, ik heb 70 duizend km terug de schijven en blokken vervangen en toen was er geen enkel probleem om de zuiger terug te duwen.

Wat zou de reden kunnen zijn dat de zuiger zo vast zit?

Edit: fijn toch altijd die verrekte auto-correct van apples

WouterKB

Geplaatst door WouterKB (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1950) PRO, 7 jaar geleden

Heb je de rubberen ring , die in de klauw zit er ook uit gehaald en de groef goed schoon gemaakt en een nieuwe ring gemonteerd ?
Zit de handrem in de naaf , of in de remklauw ?
Dat je de zuiger zo niet naar buiten kunt trekken is vrij normaal , de rubberen seal kantelt iets , als je het voorzichtig met perslucht doet , zul je zien dat hij naar buiten komt en als je de druk er af laat zie je de zuiger iets naar binnen gaan , dit is het terug kantelen van het rubber.

case1545 (0), 7 jaar geleden

remolie trekt vocht aan. kan dus zijn dat de zuigerstang vorige keer niet verroest was en nu wel. daarnaast hitte/verbuiging ook mogelijk. zelfde gehad met mn Peugeot remklauwen: uiteindelijk vervangen voor andere set. check bij aanschaf andere set altijd wel de "gangbaarheid" van de remontluchtingsnippels. zitten ze vastgerot en breken ze na ~(ontluchten na) montage kan je weer van voren af aan beginnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.