Volvo V40 2012: Resetten volvo v40 d2 2012

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Weet iemand hoe het onderhoudsinterval van een volvo v40 van 2012 gereset wordt? Via kts lukt het alvast niet dus zal het waarschijnlijk op het dashboard te doen zijn, maar hoe e?
Als iemand het weet hoor ik het heel graag!

Alvast heel erg bedankt!!

Matvan

Geplaatst door Matvan (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rensk001 (0) PRO, 10 jaar geleden

Servicemelding resetten
Opmerking! Het volgende geldt voor de motorvarianten D4162T, D5204Tx en B4164Tx, waarbij het motorregelsysteem een diagnose van motoroliepeil en/of -kwaliteit uitvoert: Het resetten van de servicemelding moet worden uitgevoerd met behulp van VIDA (via STORING ZOEKEN/AUTOCOMMUNICATIE/DIM/Geavanceerd) in plaats van met het drukken op knoppen op het bedieningspaneel in het interieur volgens de onderstaande instructie. Het resetten met VIDA omvat ook het resetten van de parameters en functies in de motorregeleenheid (ECM), die relevant zijn met betrekking tot oliepeil en oliekwaliteit. Het resetten van de servicemelding volgens de onderstaande instructie dooft eigenlijk alleen de melding zelf. Correct resetten is belangrijk om te voorkomen dat storingscodes voor oliepeil en/of oliekwaliteit kort na service worden gevormd, ondanks dat de olie is ververst. Bij olie verversen moet het resetten via AUTOCOMMUNICATIE worden uitgevoerd.

De servicemelding is aanwezig om de bestuurder mee te delen dat het tijd is om service aan de auto uit te voeren.
Het resetten van de servicemelding kan worden uitgevoerd met behulp van VIDA (via STORING ZOEKEN/AUTOCOMMUNICATIE/DIM/Geavanceerd) of met behulp van het drukken op knoppen in het interieur volgens de onderstaande instructie.

Attentie! Als de onderhoudsservice zowel normale service als het downloaden van software omvat (bijv. Service 2.0), moet het resetten van de servicemelding als allerlaatste in het serviceproces worden uitgevoerd, na het downloaden van software en andere handelingen die van invloed op de voeding naar de regeleenheden kunnen zijn. Als de aanbevolen volgorde niet kan worden gevolgd, moet u ervoor zorgen dat het resetten van de servicemelding wordt gevolgd, zodat de regeleenheden de gelegenheid krijgen om normaal uit te schakelen voordat met verdere handelingen wordt begonnen. Normaal uitschakelen vindt plaats als het communicatie-instrument DiCE wordt ontkoppeld en het contact in de stand UIT wordt gezet en minimaal 3 minuten in deze stand blijft.
Voer het volgende uit om de servicemelding te resetten:
Contactstand I.
Houd de OK-knop op de linker stuurhendel ingedrukt.
Contactstand II.
Wacht 10 seconden.
Laat de knop los als het informatielampje begint te knipperen.
Laat de regeleenheden het normale uitschakelen uitvoeren:
nadat het communicatie-instrument DiCE is ontkoppeld, moet het contact in de stand UIT worden gezet en moet dan minimaal 3 minuten in deze stand blijven.

Het instrument signaleert met een piep of het resetten is gelukt.

Matvan (0) PRO, 10 jaar geleden

Ok bedankt ik ga dat morgen eens proberen!!! Alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.