Volvo V40: V40 dashboard verlichting vervangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo, ik wil graag mijn dashboard verlichting vervangen achter mijn tellers nu heb ik de teller er van de week uitgehaald en op een gegeven moment kom ik niet verder, dan heb ik de printplaat en de teller over maar die kan ik niet van elkaar scheiden om bij de lampjes te komen.

hoe kan ik deze vervangen ????

ik hoor het graag

Rik v40

Geplaatst door Rik v40 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Lampjes moet je achterop de tellerunit vervangen. Dus complete unit eruithalen. De unit zit in de connectoren geklikt dus recht naar je toe eruit trekken.

Rik v40 (0), 10 jaar geleden

DAt klopt Maikel voets maar dan kom je niet bij de verlichting uit, dan krijg je die printplaat en als je die los wil klikken lukt dat niet omdat de wijzers boven op nog vastzitten en veder kom ik niet ( zonder iets te slopen)
Heb al geprobeerd te draaien en de wijzers in te drukken maar krijg ze niet los

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat is vreemd. Ik snap niet dat jij niet de hele unit er compleet uit kunt pakken dat is namelijk de bedoeling. Hieronder een foto van wat ik bedoel. Die moet er compleet uit.

[img]http://i.marktplaats.com/00/s/NzY4WDEwMj...$_84.JPG[/img]

Rik v40 (0), 10 jaar geleden

Hoi maikel die unit is geen probleem, dan klik je hem los en heb je alleen nog de tellerunit vast en die printplaat aan de achterkant zeg maar,

maar als ik die los wil kikken zitten de wijzers nog vast,,,,,( wel nieuwere type dashboard he niet deze) ik ga straks nog een keer alles uit elkaar draaien en eens kijken waar ik dan op uitkom

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja dat klopt en als het goed is zitten achterop die printplaat de lampjes. Deze zitten erin gedraaid. De mijne is uit 1997 maar naar ik weet is dit hetzelfde.

Rik v40 (0), 10 jaar geleden

Ik heb een nieuwtje maikel
er zitten echt superkleine ledjes op de printplaat dus ik kan hier niets meer doen heb de wijzers eraf moeten trekken van de voorkant af.
en toen kon ik de printplaat en de tellers scheiden van elkaar, dus helaas :)

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Dus met andere woorden de ledjes zijn niet te vervangen.... erg jammer inderdaad. Bij mij zitten ze nog achterop en zijn gelukkig gewoon eruit te draaien. Misschien moet je dan eens kijken naar een bedrijf wat die tellerbakken hersteld misschien kunnen zij er wel nieuwe leds inzetten. Ik denk dat het smd ledjes zijn dan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.