Volvo V70: Resonerend metaalachtig geluid bij 3000 t/m

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Vandaag constatteerde ik een resonerend metaalachtig geluid bij 3000 t/m. Dit geluid wordt juist opgewekt op het moment dat er in de derde of vierde versnelling tot 3500 t/m wordt gereden en dan het gas loslaten en de auto uit laten lopen. Soms ook hoorbaar bij vaart maken. Tijdens het uitlopen de koppeling intrappen resulteert dat het geluid na enige tijd weg valt, maar niet direct terwijl het toerental wel direct terug valt in stationair. Ik ben benieuwd of er iemand ervaring heeft met dit probleem.

bobeshome

Geplaatst door bobeshome (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1840) PRO, 10 jaar geleden

Geen hitteschild dat rammelt ?
Katalisatorelement die er los in ligt ?
Als je in zijn vrij met stilstaande auto eens langzaam het toerental omhoog brengt , komt het geluid dan ook niet te voorschijn ?
Steunlager van de rechter aandrijfas ?

bobeshome (0), 10 jaar geleden

Hitteschild had ik al gecontroleerd, zit goed vastgeschroeft. Katalisator zou mogelijk kunnen, hiervoor moet ik hem gaan demonteren denk ik. In de vrij het toerental langzaam opvoeren komt het geluid niet naar voren, dat is het vreemde. Het geluid wordt het best opgewekt door vaart te verminderen vanaf 3500 t/m

Steunlager rechter aandrijfas, ga ik controleren. Hier heb ik zeker niet aan gedacht.

bobeshome (0), 10 jaar geleden

Na onderzoek bleek de boosdoener ook niet de katalysator te zijn. Zojuist bij de dealer geweest,oorzaak van lawaai is de aircopomp. Kaleido 1, bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.