Volvo V70: Rinkelend en dreunend geluid

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4 D5 185pk

Ik heb een V70 D5 AWD. GT. bj.2006

Ik heb tijdens het rijden dat ik een rinkelend geluid onder de auto hoor en het lijkt net of er iets wat draait tegen de uitlaat komt. Uitlaat gecontroleerd en deze hangt in de rubbers en is geen punt waar te nemen waaruit zou blijken dat er iets tegen aan komt.
Nu onder het rijden.... als ik gewoon mijn snelheid vasthoud en ik hou dan de rem heel licht ingedrukt terwijl ik gewoon gas blijf houden dan voel ik een licht schokje en dan is het geluid verdwenen dit doet hij ook als ik de handrem met 1 klikje aantrek .
Ook lijkt het dat tijdens het rinkelende geluid er ook iets van een `dreunend` geluid is .
Wat ik zelf misschien wil proberen is de tussenas verwijderen om te kijken of het in de aandrijflijn zit.... is het mogelijk om de tussenas te verwijderen en er mee te rijden en krijg ik hierdoor meldingen op de BC ?


alvast bedankt voor het lezen

Jacob65

Jacob65

Geplaatst door Jacob65 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mamoli (0), 12 jaar geleden

Ik weet niet of je van die ijzer beschermplaten rondom je remschijven hebt, misschien zit hier een steentje tussen? We hadden iets soortgelijks met een Honda Civic, vandaar.

Groetjes

Jacob65 (0), 12 jaar geleden

Nee dit is al gecontroleerd, was allemaal goed.
Ik heb gewoon het idee dat het ergens in de aandrijflijn zit en vandaar dat ik de tussenas er eens tussenuit wil halen maar weet niet of ik hier ergens anders schade veroorzaak.

Groeten Jacob65

lennard6489 (0), 12 jaar geleden

je zou denken dat het in je achterwielen zit aangezien het ook weg is als je je handrem 1 klik aantrekt.
je zou kunnen beginnen met je handremvoeringen controleren, dit is een probleem bij deze auto's, er breekt namelijk regelmatig en stuk voering af.

verder zou ik alle lagers en bevestigingspunten eens goed nalopen, ook de rubbers van het subframe en de wielophanging. ook zou ik kijken of er iets los zit zoals bekabeling, leidingen en vooral hitteschildjes onder de auto, die willen ook nog wel eens los gaan zitten.
Een losse afdekplaat onder de motor kan ook hele rare en onverklaarbare geluiden geven.

Hoe zijn je schokbrekers? als je er 1 hebt die lek is dan kan dat ook bonken en dreunen.


succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.