Volvo V50: Ruitenwisser

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 140PK

Beste techneuten, ik heb een vervelende storing mijn ruitenwissers voor stoppen er heel soms mee (er zit soms maanden tussen). Ze doen het voor op geen enkele stand de ruitensproeiermotor werkt overigens wel en achter werkt alles oké. De storing heb ik 2 keer gehad direct na het starten en 1 keer tijdens het rijden. De enige manier om de wissers weer aan te krijgen is contact uit minuutje wachten en weer aan of na een paar keer dit proberen weer aan.
De auto een keer uit laten lezen bij de Volvo dealer nadat mijn contact uit was geweest maar er stonden geen meldingen in.
De dealer zegt in het verleden zoiets eerder gehad te hebben en die denkt aan de ruitenwissersmodule maar een andere techneut die voor Volvo Benelux dit soort klusjes doet haalt uit de database eenzelfde geval met als oplossing een nieuwe CEM. Ik hoop eigenlijk dat het een keer gebeurd als ik in de buurt van een Volvodealer ben zodat ik hem uit kan laten lezen voordat ik mijn contact uit zet in de hoop dat er dan gekeken kan worden waar het probleem zit. Nu is mijn vraag heeft iemand anders hier ervaring mee en/of wat denken jullie er van.
Ik wil namelijk niet in het verkeerde component investeren ze zijn allebei behoorlijk prijzig.
Kabels of connectoren zou natuurlijk ook nog kunnen.
Al met al een vervelende storing die veel te weinig voor komt en er toch uit moet nogmaals de laatste keer zat er vier maanden tussen en ik test de ruitenwissers bij elke rit.

Alvast bedankt voor het meedenken !!!!

cormar

Geplaatst door cormar (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

janvanmeer (0), 10 jaar geleden

Van module onder het handschoenenkastje de stekkerverbindingen loshalen en kijken of er niets gecorrodeerd is. Deze zorgt nogal eens voor onverklaarbare storingen. (plaats CEM)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.