Volvo S70: S70,het schakelen van een automaat....

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4l/20V

Een vraag voor de kenner:Wanneer ik met mijn S70 (automaat)normaal optrek,schakelt hij naar mijn idee wat aan de vroege kant, voorbeeldje:van z'n 3 naar de 4e versnelling=40 km/h,van z'n 4e naar de 5e versnelling=72,73 km/h.Misschien is dit heel normaal,of is het verstandig om het geheel een keer te laten updaten bij de volvo-garage? Ik hoop op een reactie,b.v.d. Rob.

s70

Geplaatst door s70 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Een automaat regelt zelf zijn schakelmomenten, bij rustig optrekken word er al op lage snelheid opgeschakeld (vooral de 5-traps automaat met lockup in meerdere versnellingen), bij meer gasgeven bij optrekken zul je zien dat de schakelmomenten ook hoger komen te liggen.
Als je plankgas optrekt liggen de schakelmomenten echt heel laat (schakeld pas op als de naald van de toerenteller bij het rood komt).
En een 5-traps automaat lijkt constant te schakelen bij rustig optrekken omdat ook de lock-up regelmatig ingeschakeld word.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S70 of stel zelf een nieuwe vraag.