Volvo S80: s80 2.9 auto start niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9

hallo ik heb het volgende probleem met mijn auto hij gaf een fout aan emissie service vereist auto begon te stotteren en wou haast niet meer rijden nu bleek de katalysator kapot stuk keramiek zat los en blokkeerde de uitlaat auto kon zijn uitlaat gas niet kwijt nu heb ik een nieuwe katalysator met 4 nieuwe lambdasondes geplaatst alleen nu wil de auto niet meer starten ook niet aan te slepen auto wil gewoon weg niet heeft iemand enig idee wat er zou kunnen zijn? mvg berry

berrydijkstra1987

Geplaatst door berrydijkstra1987 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Misschien dat de achterste dempers verstopt zitten met losgeraakt materiaal uit de kat's.

Gaat het engine check symbool wel branden bij contact aan?
Hoor je de benzinepomp? Heb je vonk?

Los van dit start probleem, heb je denk ik nog een probleem. Dat keramische deel van de kat's gaat niet zomaar kapot.
Is er al naar de oorzaak gekeken/gezocht?

berrydijkstra1987 (0), 9 jaar geleden

auto is gemaakt rijd weer kapotte lambdasonde was de oorzaak alleen de auto verzuipt nu krijgt volgens de computer veel te veel benzine nu hoorde ik dat het kan zijn dat de stekkers van de voor sondes verkeert om zitten zoals ik ze heb aan gesloten ik heb de sonde van de linker kat onder geplaatst en de rechter boven in het blok er zat namelijk 1 stekker naast het linker wiel en 1 stekker zat boven in het blok iemand een idee? mvg

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

[quote=berrydijkstra1987]nu heb ik een nieuwe katalysator met 4 nieuwe lambdasondes geplaatst[/quote]
Een van die 4 nieuwe lambdasondes was ook al weer kapot? Heb je wel originele sondes gebruikt?

[quote=berrydijkstra1987]volgens de computer veel te veel benzine[/quote]
Kun je dat nader roelichten? Krijg je foutcodes? Of is dat op een andere manier geconstateerd?
Meestal als je de voorste lambdasondes omdraait, gaat 1 kant van de motor veel te rijk lopen en de andere kant veel te arm.

berrydijkstra1987 (0), 9 jaar geleden

Ik krijg geen foutmeldingen de nieuwe sondes zijn niet kapot ik doelde meer dat de oude sondes niet goed meer waren vandaar dat de kat kapot was gegaan op het.moment dat de sondes vervangen waren starte de auto niet dit kwam door dat er te weinig benzine in zat benzine erin gedaan en de auto liep stationair loopt de auto redelijk goed alleen als je gaat rijden gaat hij verschrikkelijk inhouden omdat hij te veel brandstof in spuit nu weet ik niet of ik de sondes verkeert heb aangesloten is het mogelijk dat als ze verkeerd zitten de auto gaat verzuipen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.