Volvo S80: volvo s80 draagarm

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

hallo


ik heb een rechter draagarm moeten vervangen nu zit die er onder maar als ik gas geef gaat hij niet vooruit

als ik hem opkriek aan de kant waar ik de nieuwe draagarm heb vervangen dan draait mijn cardan wel mee

weet er soms iemand een oplossing


mvg miaggy

miaggy

Geplaatst door miaggy (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Highway (155) PRO, 9 jaar geleden

De aandrijfas ligt uit elkaar aan de kant van de bak. Voorzichtig open maken en bekijken als de ring waar de kogels in liggen gebroken is dan wordt het een nieuwe as. Het in elkaar zetten van die homokineet eist wel wat geduld en een extra handje is nooit weg.

miaggy (0), 9 jaar geleden

zou die gebroken zitten van enkel nieuwe draagarm te steken of kan ik het er gwn niet terug inschuiven

Highway (155) PRO, 9 jaar geleden

Als je niet gereden hebt kun je geluk hebben. Je kunt het proberen, maar voel of je geen losse kogels voelt. Beste is om de hoes even te lichten als de ring heel is moet je door middel van de as te draaien een kogel in de ring plaatsen. zo kogel voor kogel en daarbij de ring en de as in het midden van de as- stop houden. Door de as een beetje op spanning te houden op de kogels vallen ze er onder niet uit.

miaggy (0), 9 jaar geleden

ik heb proberen vertrekken maar dit ging niet en het is aan de kant van de versnellingsbak denk je ik heb wel nieuw vet en spanring geplaats van voor aan de kant van het wiel moeten steken want spanband was los en heb gewoon wat cardan vet in gestoken en nieuw spanband geplaats zou het daar aan liggen denk je ok eerder niet omdat als ik aan mijn wiel draai mijn cardan wel zie draaien

Highway (155) PRO, 9 jaar geleden

Ik ben er 99,9% zeker van. Het is menig monteur al overkomen. Als weg rijden al niet gaat haal de as dan maar uit elkaar.

miaggy (0), 9 jaar geleden

dus de as volledig vanonder de auto halen en goed controleren en is er niks stuk gewoon goed monteren maar als u zegt dat het met losse kogels zijn die op zijn plaats moet zitten dan zal het nog een hele karwij zijn om dit te repareren.

dus weg rijden ging niet dan is de kans graat dat hij niet stuk is of wel ?

mvg

Hans4040 (355) PRO, 9 jaar geleden

[b]Door moderator verplaatst[/b]


ik heb mijn vijs van mijn aandrijfas afgebroken aan de kant van het wiel nie heb ik alles los gemaakt maar krijg de aandrijf as er niet uit moet die vijs er eerst uit of kan ik dar er gewoon doortrekken ofzo
weet er iemand raad
mvg miaggy

miaggy (0), 9 jaar geleden

kardan losgekregen maar vijs is afgebroken van cardan aan de wielnaaf nu krijg ik dit stuk kardan niet uit de wielnaaf

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.