Volvo V70: Schokken en gasklephuis al vervangen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Auto schokt en houdt in. Gasklep huis is vervangen (origineel) en door dealer ook ingeleerd.

Heb dat in het verleden ook eens gehad met zo;n V70 en heb toen iets gedaan met een leidinkje van de carterontluchting die verstopt was maar weet het niet exact meer wat dat was. Iemand nog suggesties of tips over die carterontluchting leiding?

Heeft nu trouwens geen foutmelding meer mbt het gasklephuis, maar nu wel een foutcode op de lambdasensor. Zie het verband niet helemaal alleen weet ik dat dit iets met de MAF sensor van doen heeft maar die waarden zijn goed.....

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (160) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter_d_B (0) PRO, 11 jaar geleden

bij mij precies hetzelfde geval,

de lambdasonde lamp word ( bij een v70 classic) als motorstoringslampje gebruikt.

na menig zoeken bleek bij mij de nokkenas positie sensor kapot te zijn.

nieuwe sensor storingscodes wissen en heb het lampje nooit meer terug gezien

volvoparts (0) PRO, 11 jaar geleden

Laatst zelfde probleem gehad V70 2003 turbo, gaf ook valse lucht probleem aan, deze verholpen. Ook gasklephuis vervangen werd wel beter,maar na flink zoeken en redeneren,kwamen toch uit op luchtmassameter die verkeerde waardes aan gaf. Nieuwe op gezet, resultaat!! tevrede klant

Siem Bijman (160) PRO, 11 jaar geleden

Klant zou na zijn vakantie terugkomen voor nader onderzoek. Zie het verband met een nokkenassensor niet in combinatie met de storingskode die duidt op de lambdasensorr. Heb al eens gelezen hier dat deze foutkode inderdaad met de MAF sensor te maken heeft en daar gaan we eerst verder naar kijken.

Bedankt natuurlijk voor jullie tips zover.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.