Volvo S60: Schokken tijdens het gas geven.

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,4i

Beste Volvo rijders en lezers,

Ik ben in het trotse bezit van een S60 2.4i. (2001) en 180000km. Ik heb deze wagen ongeveer 1,5 jaar geleden aangekocht. Toen was er al een gasinstallatie van Vialle ingebouwd. Ik heb gedurende die tijd geen problemen ondervonden. Maar nu ongeveer 3 weken schokt de wagen als ik gas geef. Dit gebeurt zowel op gas als op benzine. Ik heb hier op de site al verschillende keren gelezen dat de oorzaak wel de gasklep zou kunnen zijn. Ik ben langs de garagist geweest en deze heeft de gasklep volledig uitgekuist. (Door de vorige eigenaar was er al een nieuwe gasklep geïnstalleerd) De garagist is ook langs de gas installateur geweest en het systeem is afgeregeld. Het motormanagement lampje bleef ook aan, dit is gedoofd maar 1 dag later sprong het terug aan en schokt de wagen opnieuw. Ik zou graag geen te grote kosten aan de wagen doen vermits ik over 2 maand een firmawagen krijg. Kan het kwaad als ik zo blijf rondrijden of is er een goedkope oplossing voor het hier boven ( zo goed mogelijk) omschreven probleem.

Dank bij voorbaat.

Kristof KS

Geplaatst door Kristof KS (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (65) PRO, 14 jaar geleden

Het zou handig zijn als je de foutcodes dan ook gaf.

Kristof KS (0), 14 jaar geleden

Ik heb de codes niet direct bij mij maar ik kan er wel eens achter horen.

Bas 66 (0), 14 jaar geleden

Beste Kristof, kijk even naar de berichten over een soorgelijk probleem die ik met mijn Volvo van hetzelfde type had.
Met vriendelijke groet, Bas Bottelberghs / Bas66

Kristof KS (0), 14 jaar geleden

Beste Bas, hartelijk bedankt voor de informatie, momenteel heb ik examens maar nadien ga ik opzoek naar de luchtdebietmeter en zien of het probleem hier ligt.

Hartelijk bedankt voor de informatie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.