Volvo 440: Slaat af bij stoplicht, koelvloeistof weg

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Ik heb een 2e hands 440 gekocht, heel goedkoop, tot nu toe geen onoverkomelijke problemen mee gehad, in de afgelopen zomer zelfs al 2x heen en terug mee naar de Alpenlanden gereden.

Voorgeschiedenis:
De laatste keer dat ik terug kwam uit de Alpen, kwam er rook uit de motor. Dit bleek te komen door lekkende koelvloeistof. Mee naar garage gegaan -> Slang was rot, rotte stuk afgeknipt en opnieuw gemonteerd.

Alles leek daarna prima te werken, totdat laatst de motor afsloeg bij een stoplicht, tot twee keer toe! Het was niet de eerste keer dat ik ergens voor moest stil staan op die dag, dus het kwam totaal onverwacht. Eerst begon de motor te stotteren en de auto te trillen en toen sloeg-ie af. Na een moeilijk starten kreeg ik 'm weer aan de gang en ben meteen naar huis gereden. Moest nog langs een paar stoplichten maar hij is niet meer afgeslagen.

Ik heb helaas weinig verstand er van, maar toch maar eventjes een blik onder de motorkap gekeken en het enige wat me weer opviel was dat het koelvloeistof reservoir weer helemaal leeg was! (Deze keer echter geen rookvorming). Wat me ook opviel is dat de olie-temperatuur meter niet hoger kwam dan 1/4, terwijl die normaal (en voorheen) tijdens het rijden altijd op 1/2 staat... Het oliepeil is verder goed.

Kan het gebrek aan koelvloeistof de oorzaak zijn van het afslaan van de motor? Dus als ik het steeds bijvul, en het niveau in de gaten hou, dan kan ik wel weer naar mijn favoriete garage rijden die helaas 120km hier vandaan is?

Alvast bedankt.

Buue

Geplaatst door Buue (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

als je bij vuld en in de gatten houd en de olie even controleerd dan kun je naar je eigen garage rijden hoor.

groetjes jan.

Buue (0), 14 jaar geleden

Dank je wel Jan! Kan het afslaan van de motor ook een gevolg zijn van het gebrek aan koelvloeistof?

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nee eigenlijk niet of hij moet zo heet geweest zijn dat is vast liep maar dan zou je nu niet meer rijden.
ik vermoed dat het een combinatie was .
dus laat eerst de lekkage controleren bij je garage.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.