Volvo 440: Volvo 440, piep van primarie as of druk lager.

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: B16F (1.6i)

Hallo,

Ik heb het volgende symptoom: Motor koud, koppeling los en in de vrij, redelijk harde piep. Leg ik mijn voet op het koppelings pedaal dan veranderd dit in een licht schraap geluid. trap ik het pedaal helemaal op de grond dan blijft er een licht schraap geluid, meer niet. eigenlijk blijven deze symptomen het zelfde als ik in de versnelling aan het rijden ben. Piep hoorbaar, voet op het pedaal, piep zo goed als weg, pedaal tot op de bodem, piep ook weg.

Mijn huidige diagnose is: Slecht druklager maar nog niet helemaal versleten. Primaire as lager bak waarschijnlijk wel versleten. Wat ik wel raar vind is dat de piep verdwijnt als ik mijn voet op het pedaal leg (dus niet intrap, koppel kabel komt op spanning).

HEeft iemand suggesties of idee, of is mijn diagnose juist? een kapot primair lager van de bak is denk ik alleen te vervangen met een nieuwe bak...?

ApaX

Geplaatst door ApaX (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ik ben het met je eens alleen denk ik dat het alleen het druklager is wat je hoort en niet een lager van de bak.
je zult de bak eraf moeten halen en dan de boel moeten bekijken en in iedergeval de koppeling compleet vervangen.

groetjes jan.

ApaX (0), 14 jaar geleden

Hoi Jan T,

Je hebt inderdaad gelijk. Het is alleen het druklager. Als ik de hefboom van het druklager verschuif, zodanig dat het druklager helemaal vrij komt dan is alle het geraas en gepiep weg. Nu moet ik wel zeggen dat de piep wel verdwijnt als de motor warm is. Of ik de koppeling ga vervangen weet ik nog niet, de auto is niet echt in geweldige staat, en als de koppeling geen directe schade vertoont (zoals scheren ed) en er zit nog voldoende voering op, dan laat ik het lekker voor wat het is. Mja, eerst maar is een kijkje nemen.

Grz,
Sjoerd

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

juist we wachten je bevinding af.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.