Volvo 440 1990: Slaat af in stationair, werkt goed met choke uitgetrokken

Bouwjaar: 1990, Motorinhoud (cc): 1700

Lo,

Ik had al eerder dit probleem, auto start goed, rijd goed, maar "ineens" van de ene op de andere dag, slaat de auto af zodra deze stationair loopt, dus gewoon bij stilstand, maar ook bijvoorbeeld tijdens het terugschakelen. De carburateur heb ik een aantal weken geleden schoongemaakt, en volledig luchtdicht gemaakt met vloeibare pakking. Valse lucht is het dus (denk ik) niet. Wel zat er vanmiddag een luchtslangetje los (deze loopt van af het apparaat dat direct rechts van het luchtfilter zit, naar de carburateur en met een tstukje ook naar de lucht intake vlakbij de ventilator op de radiator), dit zit nu allemaal weer goed, maar bood helaas geen oplossing :(

Ik weet het even niet, ik kan even vooruit, want hij rijdt zolang ik de choke een stukje uitgetrokken heb, maar fijn is anders :)

cyberbetica

Geplaatst door cyberbetica (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Deze type's hadden last van kromme carburateur voet , werd veel

te heet , hierdoor valse lucht , is in garantie tijd nog

modificatie op geweest.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Jos heeft gelijk de voet trekt krom.
Je hebt het schoongemaakt en luchtdicht gemaakt met vloeibare pakking. Heb je de voet gecontroleerd of deze vlak is en heb je niet vloeibare pakking ergens een gaatje mee verstopt?

cyberbetica (0), 19 jaar geleden

Het was idd weer valse lucht, maar geen kromme voet. Het werkt nu allemaal weer redelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.