Volvo 460: Slaat af op gas

Bouwjaar: 1995, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8i

Sinds vorige week slaat de volvo heel af en toe af als hij op gas rijdt. Het gebeurt zeer sporadisch en het groen lampje gaat dan branden en blijft branden. als je hem een uur stilzet en je start opnieuw is er niets aan de hand.

Hij slaat af als je afremt voor een bocht of rotonde dus niet als je op de snelweg zit. Ik heb de auto nu 10d km en nooit 1 probleem gehad met gas.

Wel sloeg ie direct af als de motor koud was toen het vroor of het flink had geregend dan is de motor koud. Maar dan startte ik op benzine en als ie warm was kon ik probleemloos overschakelen .

Het enige wat ik me kan bedenken is dat vorige week de airco is gebruikt voor t eerst sinds ik de auto heb aangeschaft. Ik weet niet of het ermee te maken heeft en het lijkt met ook vreemd maar ik ben geen kenner dus vermeld t voor de zekerheid maar...het lijkt er wel op, als ik de airco aanzet gaat ie namelijk stationair probleemloos lopen maar wil ik wegrijden dan gaat ie stotteren en houdt ie ermee op. Doe ik de airco uit dan rijdt ie even later weer.

Sindsdien rij ik dus zonder airco, vandaag reed ik er ook mee zonder airco en hij viel ie na 2 dagen probleemloos en zonder airco rijden ook weer uit...vreemd

Ik kan nu overigens gewoon wel probleemloos op benzine rijden maar daar heb ik geen gas voor gekocht, iemand een idee wat het kan zijn?

robbertgeschiere

Geplaatst door robbertgeschiere (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

ronny530 (0), 14 jaar geleden

Als de motor afslaat controleer onder de kap dan eens of de verdamper bevroren is, kan komen door een te kort aan koelvloeistof.

wheelerdealer.nl (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer even de werking van het gasrelais, zit op de verdamper en onder de verdamper hangt ook nog een gasafsluiter deze willen nog wel eens scheuren en kuren krijgen. Op de tank zit ook een relais wat de tankafsluiter is en deze kunnen ook scheuren en kuren vertonen.

robbertgeschiere (0), 13 jaar geleden

hallo, inmiddels is het wat warmer aan het worden en heb ik meer details gevonden wellicht dat we nu wat gedetailleerder achter het probleem kunnen komen: als ik de airco een tijd aanheb begint de auto te stotteren op gas en gaat de groene lamp(emissie) branden. nu het warmer is geworden en ik rij bijv. file dan slaat hij ook op termijn uit het lijkt of hij sneller gaat koelen dan normaal in deze situaties aangezien hij erg warm wordt ook dan gaat hij stotteren en slaat op gegeven moment af. als ik overschakel op benzine is het geen probleem en rijd ie prima..

wiet weer een oplossing?

robbertgeschiere (0), 13 jaar geleden

heb me inmiddels laten vertellen dat het de lapdasonde kan zijn

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Heb je dit op benzine ook?.
Wat voor gasinstallatie zit erin?.

robbbie (0), 13 jaar geleden

Ik wil graag weten of je probleem opgelost is, omdat ik precies dezelfde verschijnselen heb.
m.vr.gr rob

robbertgeschiere (0), 13 jaar geleden

hij is naar de garage geweest en die vertelde mij dat het de labdasonde is als deze wordt vervangen zal het probleem zijn opgelost succes ermee

robbbie (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord.
Het vreemde is dat je auto, net als die van mij, prima en zonder problemen op benzine loopt. Kunnen ze die lambdasonde ook doormeten?
Gr Rob

robbertgeschiere (0), 13 jaar geleden

Rob,

dat lijkt mij hetzelfde probleem(zie boven) het schijnt wel te kunnen maar daar heb je gereedschap voor nodig en dat heeft de gasboer sowieso, die kan dat vast ik liet hun een check up doen kostte mij 50 euro dan weet je wat er evt. a/d hand is en daarna kun je bepalen wat te doen. wel moet je zorgen voor een goede gasboer dus wat googelen of ze goed zijn aangeschreven wij zijn in rijssen bij agit geweest maar weet niet waar je woont dus succes. nieuwe aanschaf was niet zo duur volgens mij rond de 150

succes robbert

robbbie (0), 13 jaar geleden

Robbert,
Na een lange rit en opnieuw starten begon lampje emissie te branden. Uit laten lezen door volvo. Lange lijst met mogelijke oorzaken. Kun je dus ook niets mee.
Ik heb t gasklephuis en de stekker van de lambdasonde schoongemaakt. Daarna liep ie wat beter, maar wel verhoogd stationnair. Daarna heb ik de boel gereset door de omschakelknop van t gas ingedrukt te houden, gelijktijdig met het contact afzetten.
Daarna schakelt hij weer goed over van benzine naar gas. Nu al meer dan een week. Dus het lijkt er voorlopig op, dat het opgelost is.
In ieder geval bedankt voor je medewerking.
Gr Rob

robbbie (0), 13 jaar geleden

Heb nieuwe lambdasonde geplaatst; geen resultaat. Nu nieuwe lmm; wederom geen resultaat. Als ik de stekker van een van de injectoren lostrek en daarna wat gas geef, loopt de motor net zo als na het slechte overschakelen benzine/gas. Denk defecte injector, maar welke.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Als tie probleemloos op benzine loopt zit het in de gasinstallatie.
Je hebt nu van alles laten vervangen voor nop.
Reset de boel eens en ga eens op benzine rijden en kijk of de storing verschijnt.
Zoniet,dan over op lpg,verschijnt de storing weer zit de storing in de lpg installatie.
Dus,op naar de gasboer.
Geen dealer/universeel aan laten sleutelen,verprutsen er een hoop aan,een bak geld kwijt en probleem nog niet opgelost.
Een dealer heeft nou eenmaal geen verstand van een lpg installatie.

robbbie (0), 13 jaar geleden

Daar was ik al geweest; 240 euro lichter en ook hij kon niets vinden. Ja, dacht dat de computer misschien kapot was, omdat hij vochtig geweest was. Ook daar een elektronica expert naar laten kijken: niets mee aan de hand.
Wie is een goeie gasboer?

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Ik mag geen reclame maken,maar in wijchen zit een goede.
Is ook vialle center.

robbbie (0), 13 jaar geleden

Heb daar geen goede ervaringen mee, ook in verder verleden. Ik heb een afspraak gemaakt in Son over 2 weken.
Heb het idee dat de injectoren vastgezet moeten worden, en dat er een injector niet goed meer is.
Laat de uitkomst nog weten.

robbbie (0), 13 jaar geleden

Woensdag bij de specialist geweest. Diagnose gesteld. Van de gebogen pijpjes die aan de injectoren zitten, voor de het injecteren van het vloeibare gas, was er een kapot en stonden er 2 scheef. Deze zijn hersteld en bovendien zijn alle injectoren met 2 componenten kit opnieuw vastgezet, omdat ze te los zaten, zoals ik al vermoedde. De injectoren zelf zijn in orde.
Bovendien is de gaspomp aan het eind. Daardoor kan hij niet voldoende druk opbouwen, wel als hij koud is omdat hij er dan langer draait voordat hij overschakelt naar gas. Als hij warm is, draait de pomp te kort om voldoende druk op te bouwen en injecteert dan geen vloeibaar gas maar gas en loopt daardoor slecht.

robbbie (0), 13 jaar geleden

Ik mag na 2 weken concluderen dat de grootste problemen opgelost zijn. Motor loopt een stuk beter en geeft geen motorstoring meer onderweg. Doordat ik de lpg pomp nog niet vervangen heb, is er nog wel sprake van wat mindere loop, bij het overschakelen benzine/gas als de motor warm is. Wel aanzienlijk minder als voor die tijd.
Ik ga in het voorjaar de pomp vervangen.
Iedereen bedankt voor het meedenken!

M.vr.gr. Rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.