Volvo V40: Slecht starten

Bouwjaar: 1999

Beste lui. Ik heb een Volvo V 40 turbodiesel uit 1999, km. stand 260.000. De auto heeft een zeer slechte koude start. Naar de garage geweest. Deze heeft de klepspeling gecontroleerd. Daarna wilde de auto koud helemaal niet meer starten. Nu adviseert diezelfde garage om de 4 komstoters te vervangen.(585,- euries). De auto heeft eenmaal warm geen startproblemen. Als ik de komstoters laat vervangen start de auto dan wel weer goed?? Wie heeft ervaring met dit probleem?? Gaarne reactie

H.

Geplaatst door H. (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

zijn de gloeybougys al na gekeken?

gr tijne

wieheide (0) PRO, 18 jaar geleden

En jawel de gloeibougies zijn nieuw ,dat heb ik zelf gezien.
Ben dus ook degene die de klepspeling gecontroleerd heeft,en geloof mij je inlaatkleppen staan dicht.
Om de speling af te stellen moet je de komstoters vervangen,hiermee stel je de klepspeling af,om een en ander te vevangen moet de hele nokkenas uit-en ingebouwd te worden.
Dit is een tamelijk arbeidsintensief werk(hoge kosten).
Tevens zijn de komstoters ook niet echt goedkoop Ca.40.-p/st.
Wil je een een auto die naar behoren aanslaat dan kom je niet om nieuwe komstoters heen,het is een probleem wat vaker bij de S/V40 voorkomtBij renault diesels ook overigens.
Vr groet W.van der Heide

H. (0), 18 jaar geleden

Het moet even gezegd worden. Mijn auto is voor nieuwe komstoters naar de Volvo garage van Wieberen van der Heide geweest en tezamen met een nieuwe accu start de auto weer als nieuw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.