Volvo V40: soms inhouden samenhangend met een wat schavend geluid.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Hallo,

We hebben sinds enkele dagen wat problemen met onze Volvo.
Hij houd af en toe wat in, en de ene dag is dat erger dan de andere dag, en ook soms zo een dag niet.

We hebben hem laten uitlezen, toen kwam de luchtmassa meter met een probleem, deze is vervangen en nu met
uitlezen is het probleem ook weg.
Ook is de EGR klep vervangen deze was volgens de monteur ook niet goed meer.
Echter is het probleem met dit alles niet opgelost, de motor loopt stationair prima en heeft ook geen enkele fout code meer.

Wel hebben wij zelf het idee dat hij veel meer rookt, (zwarte walm) en hij houd nog steeds wat in af en toe, en dan horen we soms
gelijk met het inhouden een iets wat schavend geluid.

We komen er niet echt uit, is er iemand die een idee heeft waar we het nog moeten zoeken ?

Groetjes Kitty

krassenberg

Geplaatst door krassenberg (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Geen turbo die , langzaam , uit zijn lagers aan het lopen is ?

Highway (135) PRO, 10 jaar geleden

Heb je geen turbo slang met een scheurtje? dit kun je voelen met je hand.

schavend geluid kan ik op dit moment nog niet plaatsen.

krassenberg (0), 10 jaar geleden

hoe logisch klinkt voor jullie de intercooler van de Turbo ? die tip kreeg ik van iemand ?
Verklaard dat het inhouden, het rare schavende geluid wat je dan tijdens het inhouden ook hoort, en de zwartere rook uit de uitlaat ?

groetjes Kitty

Highway (135) PRO, 10 jaar geleden

Intercooler ken ik niet bij een V40, maar dan hoor je een blazend geluid. Wil niet zeggen dat het niet kan. Turboslang kun je soms geen blazend geluid horen omdat die dan overstemd word door motorgeluid.

krassenberg (0), 10 jaar geleden

Nou hij gaat weer na de garage vanmorgen, ik geef hen ook jullie aanwijzingen mee, aangezien ze er eerder niet uit kwamen.
Ik weet dat ze de vorige keer niet in de richting van de turbo hebben gedacht, hopen dat er dit keer wel iets gevonden word wat het probleem verhelpt.

Ik hou jullie op de hoogte, en super bedankt voor het mee denken...

Groetjes Kitty

krassenberg (0), 10 jaar geleden

Net naar de garage geweest, kwam haast de parkeerplaats niet af van het stotteren / inhouden ( schaven tijdens het stotteren / inhouden ), maar aangekomen bij de garage liep hij weer
als een zonnetje, zul je altijd zien.
Turbo na gekeken, slang was perfect, geen scheurtjes etc.. en de turbo zelf was oke, turbo druk was meer dan perfect ( hoop dat ik het goed zeg, blond he... hihi )
Ze hebben de motor weer uitgelezen en weer geen probleem te vinden.
Dus nog geen oplossing :(
Nu afgesproken hem vanavond te brengen zodat ze hem morgen zelf eens met een koude motor te starten, hij start altijd perfect, maar met een koude motor is het euvel altijd
wel wat erger dan met een warme motor.
De problemen van het stotteren/inhouden is een komen en een gaan, het ene moment loopt de auto werkelijk perfect en het andere moment is het helemaal mis.

Hoop dat jullie nog even met ons mee denken... ze hadden ook gedacht dat het misschien de versnellingsbak zou kunnen zijn, gezien het schavende geluid tijdens het stotteren / inhouden?
klinkt dat voor jullie logisch ?

Al met al is het zoeken naar een speld in een hooiberg lijkt het wel, auto heeft netjes zijn grote beurd gehad en is gekeurd vorige week, loopt over het algemeen als een zonnetje, maar af en toe
dus deze problemen die komen en gaan.. en met uitlezen geen foutmelding te vinden...

Goed zelf hoop ik dat het snel opgelost is, moet er over een paar weken mee naar Frankrijk maar zo durf ik niet te gaan....

Groetjes en hou jullie op de hoogte, en alle info en tips zijn meer dan welkom...

Kitty

Highway (135) PRO, 10 jaar geleden

De bak zou kunnen, alleen kan ik dan niet het stotteren verklaren. Merk jij dat de motor dan niet netjes rond loopt als hij stottert of als je de koppeling intrapt is het geluid weg en loopt de motor goed.

krassenberg (0), 10 jaar geleden

De motor loopt echt als een zonnetje, dat is het probleem niet, en het inhouden / stotteren gaat altijd gepaard met dat schavende geluid, heb tijdens het stotteren nog niet de koppeling ingetrapt, maar deze problemen heb ik alleen heb als ik optrek / wegrij of als ik na het schakelen weer gas geef, maar ga het zeker proberen !! Ik las een eerder bericht van Bianca en Rob, maar helaas stond daar geen oplossing bij want hun bericht zou de mijne kunnen zijn... want dat is precies wat ik ook heb en hoor, wellicht dat het dan voor jullie wat duidelijker is.. ik heb deze mensen al wel een mail gedaan met de vraag wat de oplossing was, maar nog niets terug gehoord, het is ook al een erg oud bericht.
dit was hun bericht, en dat is dus ook hetzelfde wat ik heb :

V40 1.9 diesel 115 pk (2002)

Bij het optrekken in met name tweede en derde versnelling houdt de motor aarzelend in bij ca. 2600 toeren.
Gelijktijdig is een geluid hoorbaar. Klinkt mechanisch/schavend. Geluid in motorruimte nabij dashbord bestuurderszijde tot midden.

Indien steviger wordt opgetrokken niet voelbaar/hoorbaar.

Uitlezen bij dealer levert tot nu toe niets op.

Wel sensor voor laaddrukregeling van de turbo vervangen.

Herkent iemand dit probleem? Graag reactie.

Highway (135) PRO, 10 jaar geleden

Ja het is lastig om het via het forum diagnose te stellen. Even morgen je garage afwachten. De bak van een V40 kan van Volvo of Renault zijn. De Renault bakken waren niet de sterkste.

krassenberg (0), 10 jaar geleden

We zijn iets wijzer, hij staat inmiddels 4 dagen bij de Volvo dealer en 1 van de monteurs rijd er privé zo veel mogelijk mee om het goed te constateren.
Het vermoeden is dat de lucht die de turbo richting de EGR klep blaast dat dat niet goed gaat, morgen had hij een lange rit en zou deze met onze auto maken en
dan gereedschap onderweg mee nemen, op het moment dat hij weer gaat inhouden en stotteren wil hij de stekker van de EGR klep eruit halen om te kijken of het euvel zo verhopen is...
a.s vrijdag zou hij me weer bellen hoe het er mee was... word dus vervolgt ...

Groetjes Kitty

krassenberg (0), 10 jaar geleden

Het probleem is opgelost, ze hebben de turboslangen gecontroleerd, deze waren goed, ze hebben de stekkers en het turbo ventiel schoongemaakt
en ze hebben het schoepenwiel gecontroleerd op speling. en ze hebben de stekker van de EGR klep eruit gehaald, ze dachten n.l dat de problemen zaten in
de lucht toevoer naar de EGR klep, met het eruit halen van de stekker is het probleem verholpen.

Tevens wil ik iedereen bedanken voor het mee denken en voor de reacties...

Groetjes een weer hele blije Volvo v40 rijdster...

Kitty

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.