Volvo V40: Spanning eraf tijdens het rijden

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG

Wij hebben een Volvo V40 uit 1996 op LPG G3 (geen onderbouw) met 325.000 op de teller. Rijdt prima, maar sinds een paar weken valt tijdens het rijden (vaker als we net op de weg zijn of net wegrijden) de spanning heel even weg waardoor de lampen even doven, de radio uit en weer aangaat en soms ook de km teller en klok op 0 springt. Het is een heel kort hikje en de auto rijdt gewoon door. Sinds vorige week ging ook twee keer het ABS lampje heel even aan.

Het probleem is dat het steeds vaker gebeurt en de auto ook af en toe stottert (gas trap je in, maar hij komt niet meteen op gang, of tijdens het rijden voelt het alsof het gas op is). Op benzine doet hij het ook, maar wel een stuk minder.

De bougies heeft mijn man twee weken geleden vervangen, daarna dachten we dat het probleem verholpen was maar is helaas weer teruggekomen.

Heeft iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?

biancthom

Geplaatst door biancthom (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

Volgens mij is dit al de derde topic over dit probleem in een paar weken tijd op dit forum !!

Accupoolklemmen doorsolderen !! (de kabels er in vastsolderen)

biancthom (0), 14 jaar geleden

heel erg bedankt voor je reactie ondanks de andere topics die hier al over zijn. Soms is het toch lastig om deze te vinden, zeker bij zo'n (voor een leek) raar probleem! Ik zal laten weten of het probleem opgelost is!

biancthom (0), 14 jaar geleden

Dat was inderdaad het probleem. De auto rijdt nu weer als een zonnetje. Geen gestotter meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.