Volvo V50: standkachel zonder programma aan

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo volvo rijders,

Weet iemand of het mogelijk is dat de standkachel spontaan aan gaat.
Ook als de auto word uitgezet hoor ik hem lopen. Ik zet het contact nog een keer aan en uit dan slaat hij af. Ik heb hem niet geprogrammeerd staan. Ik ben bang dat hij door blijft lopen en dus de accu leeg trekt. Heeft het met de temp te maken? Eerder niet gemerkt.
Ik heb de wagen net dus weet niet of dat dit normaal is...
groeten Ron

bollox

Geplaatst door bollox (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (120) PRO, 12 jaar geleden

waarschijnlijk staat de standkachel op direct start. De accu zal niet leeg trekken de standkachel heeft alleen een klein pompje en bij de start even een gleoibougie.

Volvouser (0), 12 jaar geleden

Hallo, ik ben in het bezit van een V70 D5 met standkachel. Het "probleem" is volgens mij geen probleem en is normaal. Althans, als de buiten temperatuur onder de 7 graden komt springt de standkachel automatisch aan als je de motor hebt gestart, dit om de motor sneller op temperatuur te krijgen. Bij mij is het zo dat als ik een kort ritje maak (ongeveer een min. of 10) en de motor weer uitzet, dat de standkachel ongeveer een minuut door blijft lopen.
Ik hoop dat ik je zorg iets heb kunnen wegnemen. Vertrouw je het niet rijdt dan even langs een dealer.

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Het instructie/handleidingboekje van de V50 vermeld.
[quote]Herhaaldelijk gebruik van de standverwarming bij korte ritten kan ertoe leiden dat deaccu uitgeput raakt en startproblemen opleveren.
Bij regelmatig gebruik van de standverwarming moet u even lang in de auto rijden als de standverwarming aanstond. Dit om te zorgen dat de dynamo evenveel energie kan
bijladen als de standverwarming verbruikt.[/quote]
[quote]Weet iemand of het mogelijk is dat de standkachel spontaan aan gaat.[/quote]
Je hebt twee keuze mogelijkheden ofwel via de timer of direct ! en natuurlijk aan of uit, bij directe start van de standkachel zal deze 50 minuten lang geactiveerd blijven.

De extra verwarming optie* (*diesel) wordt automatisch ingeschakeld wanneer er extra warmte nodig is terwijl de motor loopt.

Als je auto is voorzien van ecc, heeft die een vochtsensor gemonteerd zitten aan de achterkant van de achteruitkijkspiegel..deze schakelt de aanjager aan indien de luchtvochtigheid te hoog is bij het afzetten van de motor.

De verwarming wordt automatisch uitgeschakeld, wanneer het warm genoeg is of wanneer de motor wordt afgezet.

Heb je geen instructie boekje ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.