Volvo V40 1998: Stank in de cabine vrijwel direct na de start

Bouwjaar: 1998, Motorinhoud (cc): 1900

Kort nadat de motor gestart is en de eerste 100 mtr gereden zijn, dringt een scherpe guur via de verwarming binnen.
Mijn verwarmingsventilator staat altijd in stand 1.
De lucht ruikt sterk naar een soort koelvloeistof. Ik kan de guur niet precies thuisbrengen vergeleken met de koelvloeistof en de ruitensproeiervloeistof.
Vorig jaar was het ook in de zomer.
Ik heb de airco 14 dgn geleden weer voor het eerst gebruikt dit jaar.
Daarna niet meer, toch sindsdien na elke start ruik ik die scherpe guur. De airco werkt goed zover als ik dat kan beoordelen.
Zou de airco lek kunnen zijn?

Wie kan hier iets over vertellen? Alvast bedankt.
Ad Bertens

adbertens

Geplaatst door adbertens (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het komt wel eens voor dat de kachelradiateur lekt maar als je geen koelvloeistof verliest en de mat is nergens vochtig of nat kun je dat wel vergeten. Het s misschien verstandig om je Airco bij een dealer of airco specialist te leten reinigen. Ik heb het idee dat je algengroei op je verdamper hebt. Door een speciaal reingingsvloeistof op de verdamper te spuiten of in te laten werken wordt de algengroei gestopt. De aircospecialist of de dealer kan je ook uitleggen waarom je de airco ook in de winter moet gebruiken.

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarschijnlijk moet je de airco laten reinigen. De lucht die je ruikt is schimmel van de airco de vocht die hij ontrekt bij het gebruik. Het direct uitschakelen van de airco (en motor) lijd er toe dat dit water niet verdamt is en dat ruik je.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.