Volvo V40 2000: verbruik

Bouwjaar: 2000, Motorinhoud (cc): 1900

Men auto verbruikt veel meer dan 6 maanden terug. Ik doe nu ongeveer 100km minder met dezelfde tank. Men rijstijl is nog steeds dezelfde. Kan iemand mij soms zeggen waaraan dit hoge verbruik kan liggen want dit is toch abnormaal voor deze wagen veronderstel ik. Ik kwam van 6.3l/100km en nu heb ik bijna 7l/100km.

alvast bedankt David

DAVID2014

Geplaatst door DAVID2014 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michel Iglesias (0), 19 jaar geleden

Dag David,

Kan het zijn dat het verkeer op jouw dagelijkse route drukker is geworden? Vaker in langere file´s rijden kan makkelijk resulteren in 100km minder op een volle tank. Sterker nog: Bij mij is het verschil tussen nauwelijks file en erg veel file iets minder dan 300km op een volle tank! Daarbij moet ik wel zeggen dat ik op benzine rij. Wanneer ik alleen maar snelwegkilometers maak rij ik 800 kilometer op een volle tank en bij alleen maar stadsverkeer is dat ± 500 kilometer! Voordat je allerlei dingen bij de dealer gaat laten uitlezen en nakijken zou ik eerst voor jezelf bijhouden hoeveel kilometers je in welk verkeersbeeld rijdt. Dat is misschien wel een vervelend klusje, maar het kan je een hoop euro´s schelen die je anders onnodig uit zou geven.

groeten,

Michel

DAVID2014 (0), 19 jaar geleden

het zal waarsch. aan de afstand liggen die ik nu maar niet meer moet afleggen sinds ik verandert ben van werk. Als ik op men werk toekom heeft men wagen juist een min. zijn bedrijfstemperatuur bereikt. Ik moet enkel maar 8 km afleggen.

bedankt voor de reactie David

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.