Volvo V40 2001: stank van airco

Bouwjaar: 2001

Hoi,
Ik heb een Volvo V40 van 2001. Sinds enkele maanden stel ik een onaangename geur vast wanneer ik de chauffage enerzijds of de airco anderzijds in werking zet.
Ik heb op deze site hier en daar gelezen dat je het airco systeem kan reinigen met een produkt. Welk produkt dien ik te gebruiken en vooral hoe moet je het juist doen ?
Kan de geur door een andere oorzaak ontstaan ?(muffe geur).

Hartelijk dank

Hubert4591

Geplaatst door Hubert4591 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

rutten10602 (0), 18 jaar geleden

soort gelijk probleem gehad bij een C70, alleen niet zo duidelijk eenzijdig. Na vervanging van het inetrieurfilter was het probleem grotendeels verdwenen

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Forté heeft er een goed produkt voor. De geur onstaat meestal door de vochtige verdamper. Er komt dan een beetje schimmel en dergelijke op.

Hubert4591 (0), 18 jaar geleden

Dank voor de reaktie. Interieurfilter reeds vervangen, geen verandering. Hoe moet je dergelijke produkten gebruiken - waar moet je het in- of opspuiten ? Ik ken zelf namelijk weinig van een auto. Ik heb al gelezen dat je het op de verdamper rechtstreeks moet spuiten. Maar waar vind ik in godsnaam die verdamper ?

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Die van Forté zet je in de auto, auto starten, airco uit, ventilatie aan en op recirculeren, knopje produkt indrukken en deuren en ramen dichtdoen. Zelf uiteraard uitstappen hehe

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

@Wauter; de airco moet AAN. En inderdaad wel uitstappen

Hubert4591 (0), 18 jaar geleden

Dank, ik zal eens proberen; tot hoors...

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

aan? oke, maar zal ongetwijfeld ook op de gebruiksaanwijzing staan

Hubert4591 (0), 18 jaar geleden

Heb vandaag zo een busje gekocht en gebruikt volgens de handleiding. Op eerste zicht probleem opgelost. Dank aan allen voor de reaktie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.