Volvo V40: stappenmotor ventilatie

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 20t

Hallo kenners, heb gisterenavond het dachboard verwijderd [een hele klus] vanwege slechte ontwazeming v/d voorruit, heb alles uitelkaar gehaald ook het toevoer kanaal naar de voorruit, daar was inderdaad de pakking [schuimrubber] open gegaan en verschoven, dus ALLE lucht naar andere delen van het dachboard, i.p.v op de vooruit. alles helemaal afgekit en denkende dat alles weer heel is. alles weer opgebouwd en nog geen goed reultaat in het midden van de vooruit blaast hij wel maar aan de kanten niet, ik heb toen de stappen motor eraf gehaald en de kleppen met de hand bedient ze gaan wel helemaal open, dus de stappen motor werkt ook wel. hij blaast wel door de voor kleppen in de auto ook wel naar onderen enzenz alleen niet zoals het hoort op de vooruit.
KAN OF WEET IEMAND HIER EEN OPLOSSING VOOR, OF ZIT IK AAN EEN NIEUW DACHBOARD WAT IK NIET HOOP!!! graag reactie..... alvast bedankt..

gilbertb

Geplaatst door gilbertb (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

hallo, ik had het zelfde probleem en heb het hele dachboard er af gehad en inderdaad alle pakkingingen lagen er af dus alles afgekit, een hele verbetering zal ff een paar foto`s mee sturen.

Vandaag 18:53:31
Volvo-Specialist
Professional
Echte naam: Volvo-Specialist
Geregistreerd: 11 februari 2006
Berichten: 763
Gilbertb, is het probleenm nu wel of niet opgelost ?, hier zeg je dat het probleem is opgelost en bij "problemcar, particulieren" zeg je dat het probleem NIET is opgelost !!

Het probleem is dat de luchtkanalen (van de voorruit-ontwaseming) los laten van het bovendek. (vooral aan de linkerkant)

De oplossing is om het dashbord te demonteren en de kunststof luchtkanalen van binnenuit (dus DOOR de luchtkanalen) met een kitspuit met een slang eraan vastkitten/afdichten aan het bovendek (van "buiten af" kun je er NIET bij)

Je moet wel een hechtende redelijk sneldrogende kit gebruiken !!




Postings verplaatst door moderator.

Volvo-Specialist (0) PRO, 15 jaar geleden

@gilbertb, je moet kitten vanaf het midden door het gat dat op het kachelhuis komt te liggen en aan de zijkant de gebogen zijblaasmondjes verwijderen en vandaar af verder naar binnen/buiten kitten (je kunt vanaf het midden niet ver genoeg naar buiten komen met de kitspuit met slang) !!

gilbertb (0), 15 jaar geleden

hai professional, als eerste bedankt voor je mail, ik ga zaterdag over een week weer a/d slag, weer er alles uit halen hahah, maar stel dat het niet wil, wat kost een ander dachboard, en waar kan ik deze het beste kopen?? kun je me daar nog even een antw opgeven, ik laat je zowiezo weten wat het resultaat is. alvast een goed weekend.

mvgr, gilbert bloem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.