Volvo 440 1996: Start niet.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: B18U?

Heren,

Heb een hier een Volvo 440 die niet meer start (motor gaat niet rond). Ook aanslepen werkt niet. Accu is OK. Boordspanning aanwezig.

Bij aanvang storing sloeg de auto heel even aan en deed toen niets meer.

In het verleden heb ik de startonderbreker uitgeschakeld door de zekering hier van te verwijderen. Dit heeft altijd gewerkt (de onderbreker is dus nog wel aanwezig in de auto).

Kan de onderbreker alsnog problemen veroorzaken als deze uitgeschakeld is?

Iemand nog andere opties?

Ik weet dat ik niet al te veel info geef maar ga er maandag mee verder. Ik ben niet zo thuis in volvo land en hoop dat ik hier een beetje in de juiste richting kan gaan zoeken en niet het wiel opnieuw hoef uit te vinden.

Alvast bedankt!

volgwagen

Geplaatst door volgwagen (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

net als bij een volkswagen/audi, controleer vonk brandstof, spanning van accu ,meten aan startmotor of daar spannig op komt

Siem Bijman (135) PRO, 11 jaar geleden

Motor gaat niet rond, dus startmotor niet. Kun je gewoon eerst de plus op de startmotor zelf aansturen van af de accu. Gaat ie dan nog niet rond is de startmotor de oorzaak. Maar kan me niet voorstellen dat het zo simpel is want dan zou hij moeten rondgaan met aanslepen. Dus moet je de massa op het motorblok checken, want als je wel een plus hebt maar geen min, doet ie ook niks en dat zou het niet aanslaan met aanslepen kunnen verklaren.Gaat ie wel rond met de omleiding van de startmotor kun je vonk en brandstof checken.

harnak (0), 11 jaar geleden

deze heeft toch zon zekering kast onder de motorkap? zoja zit daar alles wel lekker?

volgwagen (0) PRO, 11 jaar geleden

(voorlopig) Opgelost

Accu opgladen en loopt weer. Vreemd dat de hij eerst liep en toen afsloeg? Vertrouw het niet helemaal....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.