Volvo XC90 2004: Starten en weer afslaan D5

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5, Motorinhoud (cc): 2400

Wie kan mij helpen

Mijn XC90 start normaal, maar slaat na 10 tot 20 seconden weer af. Start daarna pas na een tijdje doorstarten. Motor gaat ook niet in de noodloop. Dit komt een of twee keer per maand voor vandaar is het lastig om na te gaan wat de oorzaak is. Weet iemand of er ergens een terugslagklepje in de brandstof toevoer zit die er voorzorgt dat de brandstof leiding tussen filter en motor niet leeg loopt?

Of andere mogelijke oorzaken

Alvast bedankt.

pieterp

Geplaatst door pieterp (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Pieter,
heb je de auto al eens uit laten lezen op evt foutcodes? Terugslagklepje weet ik niet,maar als er lucht in de leidingen komt,hebt je dit probleem vaker dan nu. Hoe slaat de auto af? direct of langzaam (zeg maar stikken)?? In het laatste geval zou de EGR klep wel eens blijven hangen,waardoor de motor stikt in z'n eigen gassen. Rookt de motor bij gasgeven?

pieterp (0), 12 jaar geleden

Hallo Maarten,

Bedankt voor je antwoord . Heb nog geen foutcode laten uitlezen. Eerste keer wel zwarte rook na het afslaan en weer starten maar niet altijd. De motor stikt niet maar stop gewoon.

Zal de foutcodes eens uit laten lezen en bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.