Volvo V40: startmoter

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

beste collega"s

Na het vervangen van de distributieriem van een Volvo v40 gooit hij de startmoter niet meer rond. de accu is niet losgeweest. Wel hebben we achter de stabilisatorbouten moeten uitkappen.Er blijft een rood lampje knipperen rechtsboven op het dashbord. Is er iemand die enig idee heeft wat hiervan de reden kan zijn?

alvast bedankt

jan4911

Geplaatst door jan4911 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

asx (0) PRO, 16 jaar geleden

ongeval schakelaar?

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ongeval schakelaar zo als bij Ford zit er niet op.
Stabilisatorbouten uit moeten kappen? Voor een distr riem?
Hoe ziet het rode lampje er uit? Auto met kruisje er door?

jan4911 (0) PRO, 16 jaar geleden

stabilisator bouten niet uitgekapt voor distributieriem maar omdat de rubber lagers lawaai maakten. Dacht zelf eigenlijk ook dat er door de trillingen een ongevalschakelaar was geactiveerd. Is dus niet mogelijk???. Het rode ledje bevindt zich bij de rechter luidspreker.Is denk ik van de startonderbreker??

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ja, dat is van de startonderbreker maar knipperd dat ik als je het op contact hebt?
is de accupoolklemmen nog goed? worden ze niet heet waardoor je niet veel stroom hebt om te starten?

jan4911 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je het contact aanzet knippert het ledje snel, contact af knipperd hij langzaam. Heb de indruk dat op de een of andere manier de startonderbreker niet vrij wordt gegeven. Wanneer ik het startrelais overbrug gooit hij de startmotor gewoon rond, dus stroom is goed.Kan het soms zo zijn dat alle portieren en de motorkap gesloten moeten zijn alvorens de startonderbreker kan worden vrijgegeven??????

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee, tenminste ik heb daar nog nooit een probleem mee gehad. Wij starten vaak een auto met deuren en motorkap open. Langzaam knipperen is nomaal als hij van contact is.
Ik zou beginnen met storing uitlezen. Het snel knipperen duidt op een foutcode.
Snap alleen niet wat er gebeurt zou knunnen zijn. Het einige wat ik kan bedenken is dat er iets losgeschoten is bij het los maken van de stabilisatorrubbers.
Je hebt het subframe naar beneden getrokken en daardoor de kabelboom onder spanning gehad als je teminste niet de stuuras hebt losgenomen.

Als je de stuuras niet hebt losgenomen dan is de kans ook aanwezig dat deze ook kapot is.
Hij zal knoeperen bij het sturen.

jan4911 (0) PRO, 16 jaar geleden

Vanmorgen geprobeert de foutcodes uit te lezen met bosch k650plus maar kwamen in geen enkel systeem.Volvo dealer had geen tijd meer deze week dus zullen we moeten wachten. Als je nog iets te binnen schiet hoor ik het graag.
alvast bedankt en zal je laten weten wat de oorzaak was

jan4911 (0) PRO, 16 jaar geleden

De auto vandaag uitgelezen, bleek de nokkenassensor een kortsluiting te veroorzaken waardoor de startonderbreker er niet afging. Dit is waarschijnlijk gebeurt bij het verwijderen van de kappen rond de riem.
Bedankt voor alle reacties en tot een volgende keer misschien.

gr. jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.