Volvo V40: Startmotor vervangen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Nadat de auto een aantal keer niet wilde starten ben ik erachter gekomen dat de startmotor niet meer goed is. Door een klap op de startmotor draait deze namelijk wel weer.
Maar om er voor te zorgen dat ik de auto altijd kan starten wil ik graag de startmotor vervangen. Ik heb al een nieuwe motor klaarliggen, maar het probleem zit hem in het verwijderen van de oude. Door de luchtslang te verwijderen kun je er redelijk goed bij. Het lukt mij ook om de bouten van de startmotor los te krijgen, maar ik krijg vervolgens de motor niet los van de versnellingsbak. Is er een methode om deze los te krijgen?

FutureCow

Geplaatst door FutureCow (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

MJP1983 (0), 12 jaar geleden

Hoi,

ik heb toevallig afgelopen dinsdagavond mijn startmotor voor een nieuwe vervangen, omdat de oude het toch wel eens liet afweten of slecht draaide.

De startmotor grijpt in de bak waar je hem op vastzet, met een beetje heen en weer bewegen kreeg ik em er wel af.

Ik heb meerdere keren van boven maar ook van onderen er bij gezeten trouwens, was een aardig gepruts, maar lukte uiteindelijk wel.
Heb een V40 1998 1.8.

succes !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.