Volvo V40: Volvo v40 1.8 start plots niet. Motor relais tikt, vv blijft tik

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Sinds gister wil mijn volvo v40 plots niet meer starten! Hij start altijd op benzine en later pas door op gas. Hij startte altijd probleemloos maar nu ineens dus niet meer.
Het relais van de motor (engine) tikt dus blijft niet hangen/doorschakelen. Ook beweegt als ik wel een startpoging doe mijn toerenteller raar (springend) maar dit zal wel weer met het relais te maken hebben..
Ik heb het relais uiteraard vervangen maar het probleem blijft en ik heb geen idee waar ik moet zoeken.
Iemand hier ervaring mee?
Alvast bedankt.

Vriendelijke groet,

Bouke

mxbouke

Geplaatst door mxbouke (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Highway (135) PRO, 12 jaar geleden

voel eens aan de accupoolklemmen? zet anders een startkabel op de motor en de - van de accu.

sjaak10918 (0) PRO, 12 jaar geleden

meet de accuspanning eens voor en tijdens het starten. Als de spanning tijdens het starten onder de 10 volt zakt gaan vaak de relais klapperen.

sjaak10918 (0) PRO, 12 jaar geleden

En inderdaad, kijk even of de accuklemmen goed vat zitten op de accu. Je kunt de auto evt proberen te starten met startkabels. Als de auto dan wel start, en je hebt de startkabels er weer af, meet dan eens de spanning over de accu polen, die moet dan tussen de 13.8 en 14.4 volt zijn. Als die veel lager is dan laadt de dynamo niet en is het niet raar dat je accu leeg is (wat ik vermoed)

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Gewoon de accu naar de knoppen,nieuwe erin en rijden maar weer.

mxbouke (0), 12 jaar geleden

Halle allemaal,

Bedankt voor de reacties.
@ Highway :dat leek me een goede tip maar helaas werkte dat niet..
@ sjaak10918: Het relais klappert al als ik de auto op contact zet, dat is het gekke en de accuspanning is goed, motor draait ook op goed toerental rond..
@ primera p11: Het is de accu dus niet, want de spanning e.d. is wel goed.

en dan nu even een update van die situatie:

Ik kan inmiddels weer starten maar niet normaal. Ik heb eerst het relais doorverbonden met een draadje+zekering en zo kon ik rijden, maar dan wel steeds kap open ding eraf kap dicht etc.. Vrij vervelend.
Maar toen probeerde ik weer de auto te starten met relais ipv noodoplossing en toen wilde hij weer. Wat nu nog het probleem is, als ik de auto wil starten met relais, dan moet ik direct starten. Wacht ik te lang met de auto op contact laten staan gaat het relais weer tikken/klapperen. Als dit eenmaal gebeurt doet het relais dat vervolgens elke keer en moet je eerst weer een keer starten en rijden met de noodoplossing (draad+zekering, relais doorverbinden). Waat ook raar is, er zit dus een LPi systeem van vialle in. Die heeft een drukknopje om te schakelen tussen benzine en gas. Rood wanneer benzine, geel/groen wanneer gas. Dit lampje hoort altijd te branden bij op contact, en dan wel rood (starten op benzine). wanneer ik de auto op contact zet en het lampje is rood kan ik starten zonder problemen, wacht ik dus te lang zoals eerder verteld, dan gat dat lampje uit en begint het relais te tikken/klapperen. Ik let dus wanneer ik de auto wil starten op dat rode lampje, wanneer die aangaat start ik direct... Raar niet? Zou dit iets met het lpg systeem te maken kunnen hebben?

Maar weer alvast bedankt :)
Groeten Bouke

sjaak10918 (0) PRO, 12 jaar geleden

lijkt wel op een massaprobleem (hij haalt massa via de gasinstallatie, en als die ingeschakeld is, dan is je massaverbinding weg), ik denk dat je de masapunten even schoon moet maken.

Taunusatmocossie (0), 12 jaar geleden

heb je dat relais ook al vervangen??

ward1989 (0), 12 jaar geleden

Ik heb ook een probleem met starten en ik zie een aantal vergelijkingen.
Ik ben benieuwd welk relais je hebt doorverbonden? En wat heb je doorverbonden daartussen?

Mijn probleem is nu dat ik totaal geen vonk heb tijdens het starten. Probleem begon met af en toe niet willen starten (vooral warme start) en momenteel heb ik helemaal geen vonk meer.

Graag hoor ik wat jouw probleem is geweest en of het misschien hetzelfde is.

Gr. Ward

joostkl (0), 12 jaar geleden

Heb je hier een oplossing voor gevonden? heb hetzelfde probleem

ward1989 (0), 12 jaar geleden

Joost,

Heb je hetzelfde probleem als mxbouke of als mij? Zou je je probleem eens willen beschrijven?

Gr. Ward

joostkl (0), 12 jaar geleden

als mxbouke gehad, echter bleek lege accu te zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.